O masa cu vesela Bordallo Pinheiro

Prima masa festiva din acest an. De-abia asteptam sa folosesc bolurile de la Bordallo Pinheiro, firma celebra pentru ceramica de o finete deosebita. Am urcat de cateva ori la etajul de menaj al magazinului din Zurich pana sa le cumpar. De la o piesa-doua am ajuns intr-o zi de curaj la un set intreg si asta a fost. Au ajuns in casa mea.

 

masa Bordallo

 

Pentru niste piese atat de speciale am cumparat anghinare pentru a aranja un centru de masa deosebit.

 

masa cu vesela Bordallo

 

Restul compozitiei l-am cules direct din gradina: lalele, menta si cateva fire de rozmarin. In cinci minute le-am aranjat intr-un buchet ce pare a se potrivi perfect mesei.

 

masa cu vesela Bordallo

masa cu vesela Bordallo

masa cu vesela Bordallo

 

Umbrelele acelea portocalii dintr-un castronel au vrut sa fie morcovi (din ciocolata!)

 

masa cu vesela Bordallo

 

 

Cateva consideratii:

  • In materie de aranjamente se poarta combinatiile legume-flori. Legumele se pot prepara ulterior. Anghinarele de mai sus  vor ateriza in final intr-un castron de salata.
  • La fel, menta si rozmarinul isi vor gasi utilizare in bucatarie.
  • Alte legume care arata foarte bine: brocoli, sortimente de varza, conopida, salate.
  • Nu trebuie sa cautati prea departe o baza verde pentru aranjamente florale: menta, asa cum se vede mai sus, imbraca foarte bine un buchet si, cum creste invaziv prin gradina, chiar e necesar sa o rariti taind-o.

 

masa cu vesela Bordallo

 

Alte mese de vara: in alb si rosu sau multicolora.

8 Comments
  1. Buna ziua. Cred ca e prima data cand vad un aranjament comestibil.Interesant,frumos, practic si de ce nu economic.Sas aveti o saptamana cu spor si inspiratie.

    • Multumesc! E nostim cum s-au incurcat lucrurile cu ultimele mode: mancam flori si admiram legume!

  2. Superb aranjamentul ! Cand am vazut anghinarea (preferata mea) nu-mi venea sa cred. 🙂
    Cat despre bolurile de la Bordallo Pinheiro ca sa mai spun?! Sunt un vis !
    Pe langa ele am admirat si farfuriile, imi place dantelaria de pe marginea lor.

    • Multumesc, Mihaela! Am stat saptamani in sir cu un bol pe birou admirandu-i finetea executiei.
      Farfuriile albe sunt cele mai folosite la masa si intr-adevar sunt frumoase. Pacat ca la Zara nu se mai aduce acest model.

  3. Foarte, foarte faina masa!

    • Multumesc, Cristina! M-am bucurat sa o aranjez, desi in casa e tot haos.

  4. Nu numai ca e foarte frumos si perfect adaptat unei mese festive, da’ cred ca mai si miroase tare placut!

    • Multumesc, Laura! A fost un aranjament atat de simplu si cu atat de mare impact!

Leave a Reply