Poate va amintiti de articolul avand ca subiect pietele din Olanda. Sau pe cele din Munchen. (Le puteti re-citi aici si aici.)

Cateva impresii privitoare la Zurich.

Am planuit clar calatoria pentru a beneficia de o sambata necesara vizitarii targurilor de vechituri. Asa ca, dis-de-dimineata, plina de entuziasm, am ajuns la targul Kanzlei aflat in Helvetiaplatz, considerat cel mai mare din zona. M-au speriat atat de mult ingramadeala, oamenii care expuneau si marfa imbacsita, incat nu mi-a mai fost aminte nici sa fac fotografii. In fapt, nu stiam cum sa plec mai repede de acolo; doar curiozitatea m-a determinat sa inaintez deodata cu suvoiul de oameni si astfel sa descopar zone din piata cu exponate mai interesante si negustori civilizati. Daca patrundeam prin alta latura, probabil zaboveam mai mult asupra lucrurilor expuse, asa insa, cu prima impresie atat de puternica, nu m-am mai putut concentra la nimic. Tot o impresie puternica mi-a facut un cuplu foarte elegant, intalnit la un moment dat, ceva intre baroni si actori de cinema, tanara doamna imbracata impecabil, suava ca o printesa, cautand concentrata printre vechituri, iar domnul carand niste papornite URIASE, pline ochi. Ce or fi cumparat? Or fi fost colectionari!? Acasa, sotul meu mi-a relatat de doamna respectiva: deci ne uitaseram amandoi cu gura cascata la ea! Iar eu, cu aparatul de fotografiat de gat, am ratat sa o surprind intr-o imagine si sa v-o arat!

Ametita de imbulzeala oamenilor si a marfurilor, am plecat cugetand la fiasco-ul intalnirii mele cu vechiturile zuricheze. Era prima iesire in oras si se dusesera naibii toate fanteziile legate de exceptionalitatea obiectelor pe care le-as fi putut gasi intr-un loc atat de bogat. Daca aici fusese asa dur, la celalalt targ cum putea fi? Plimbarea ne-a purtat pasii catre centru si, dupa cativa kilometri, am ajuns din greseala direct in Burkliplatz, aflat in apropierea vestitelor magazine si a lacului. Deja totul era atat de elvetian: lejer, cochet, ordonat.

 

fleamarket

 

Mi-a facut placere sa ii dau roata de doua-trei ori, cautand niste obiecte semnificative pentru renovarea de acasa, dar nu s-a potrivit nimic si, desi erau o multime de nimicuri pe care sa cheltui banii, nu m-am abatut de la regula pe care mi-o impusesem.

 

fleamarket

 

Cum arata parculetul intr-o zi obisnuita. Pe asfalt sunt delimitate si numerotate locurile pe care le inchiriaza negustorii sambata.

 

fleamarket
In Ikea, vizitata anterior, ma simtisem ca acasa. Multa lume, ca la noi. Stiti deja ca politica magazinului este sa distribuie aceleasi produse in toate colturile lumii, cunoasteam deci tot ceea ce era expus. Doar ca… am gasit niste camere altfel decat cele aranjate in magazinul din Bucuresti. Iata-le:
Dressing pentru el…

 

ikea

…si pentru ea…

 

ikea

 

Multe idei de aplicat pentru organizarea garderobei.

 

ikea

ikea

ikea

ikea 8

ikea

 

 

Mi-a placut mult o biblioteca desfasuta pe trei pereti.

 

ikea

 

Nu am reusit sa ajung intr-o mare piata de flori si nici intr-una de legume. Dar expozoare cu marfa se gaseau in multe locuri din centru.

In schimb m-am plimbat prin magazine. Mancare bio peste tot (cam 50% din oferta); oameni obisnuiti sa o cumpere.
Multe magazine si raioane pentru casa si pentru hobby-uri. Oferta este cuceritoare. Si cumparatori destui peste tot.

La Depot am fost de doua ori.

 

depot

 

Raionul cu tot ce iti trebuie ca sa servesti inghetata mi-a amintit de standul de inghetata pe care l-am aranjat acum doua veri. E depasit, bag de seama!

 

depot

 

In zona de gradina am gasit o multime de idei interesante.

 

depot

 

Am fotografiat vitrine frumoase si sper ca obiectele sa ma ajute ca inspiratie pentru propriul atelier.

 

vitrina

 

vitrina

 

La urmatoarea vizita voi aprofunda toate aceste impresii si voi folosi mai des aparatul de fotografiat, promit!

 

 

2 Comments
  1. Ce interesanta excursie. Am descoperit de curand blogul Dvs. si imi place mult sa va citesc articolele. Multumesc.
    Claudia

Leave a Reply