Luna trecuta am fugit pentru cateva zile din vacarmul de acasa. Intre timp a trecut si Pastele, unele fotografii din calatorie nu mai sunt de actualitate, nici macar nu am reusit sa fac aranjamente pentru aceasta sarbatoare in casa sau in gradina. De abia am pus la loc cateva mobile din bucatarie. Acum reinvat sa gatesc 🙂

Una peste alta, incerc sa imi gasesc echilibrul intre casa, munca si hobby-uri. Reintru incet in rutina unei vieti asezate.

Pana la articole mai elaborate, va las sa admirati cateva instantanee din Zurich, Gmunden si Tulln.

Bogatia bine temperata despre care scriam anul trecut face ca Zurich sa fie auster chiar si in preajma Sarbatorilor Pascale.  Am adunat cateva imagini din oras.

 

aranjamente de Paste

aranjamente de Paste

 

flori

aranjamente de Paste

 

lebede

 

Din nou la Kunstmuseum, in zona de arta moderna. Am facut putin munca de detectiv dupa o controversa in familie privind aceasta pictura de Van Gogh. I-am aflat parcursul prin lume pana sa ajunga aici.

 

pictura

 

In plan a fost de asemenea o vizita la Muzeul Jucariilor, de care voi scrie separat. Am o multime de fotografii de acolo.

 

La intoarcere ne-am oprit la Gmunden pentru a fi partasi la vernisajul Alinei Deica, o pictorita de la care am mai multe lucrari. Expozitia de pictura a fost amenajata intr-un spatiu in care se vand obiecte ale unor firme si designeri celebri si care, in acelasi timp, adaposteste expozitii de arta. Eu nu am mai vazut o astfel de organizare si, discutand cu Alina, am aflat ca nici in Austria nu este ceva obisnuit. Fata de o sala tipica, spatiul a fost mai intim, mai placut, iar atmosfera s-a dovedit deosebit de stimulanta. Cunoasteti astfel de locuri in tara la noi?

 

pictura

 

pictura

 

catel la vernisaj

Catel la vernisaj. Si in Zurich au voie in magazine sau in alte locuri neasteptate.

 

 

Bineinteles ca ultima oprire trebuia sa fie la Prascak, langa Viena, la pepiniera cu mii de sortimente de plante. Am surprins intrarea cu aranjamentele de flori in tonuri galbene.

 

praskac

 

praskac

 

Expozitia de obiecte decorative de la intrare

 

Am iesit in pepiniera si am alergat de colo-colo pe un frig si un vant de pomina. Nu am mai avut chef de niciun instantaneu, asa ca trebuie sa va inchipuiti doar sirurile lungi de ghivece cat vezi cu ochii. Organizare impecabila: la intrare au planul pepinierei, iar in zona de plante perene, acestea sunt asezate pe mese lungi, in ordine alfabetica. De aici am luat mai multe rasaduri pentru gradina din fata casei.

 

In drum spre casa am primit o portie de iarna de martie.

 

decor de primavara

Aranjamentele de primavara sunt pline de zapada

 

decor de primavara

 

 

Acasa am venit cu dorinta de a planta repede ce am cumparat si am gasit gradina ingropata in zapada!

 

gradina in zapada

 

Note:

  • Daca vreti sa va implicati in procesul de decorare al casei, vizitele in expozitii de arta si la muzee va ajuta enorm!
  • In calatorii folositi aparatul de fotografiat fara discernamant. Chiar si pozele nereusite ajuta la fixarea impresiilor peste timp.
  • In aceeasi directie: este bine sa treceti peste fotografii in perioada imediat urmatoare intoarcerii. Vazand, sortand, stergand balastul, totul foloseste la intiparirea amintirilor.

 

P.S. Imi e atat de dor sa aranjez o masa frumoasa! Am reusit, in sfarsit, sa cumpar niste piese Bordallo Pinheiro pe care le tin acum pe birou, admirandu-le la nesfarsit finetea executiei. Nu a fost sa fie de Paste, va fi de 1 Mai!

Leave a Reply