stele argintii 4

Sunt ultimele tipuri de stele pe care le fabric in acest sezon. Pinterestul este o pacoste cand vine vorba de proiecte DIY pentru Craciun.

Dar nu m-am putut abtine sa nu le realizez si sa risipesc prin toata casa aceste stele gigantice, splendide, care transforma tot interiorul.

In privinta lor, am o veste buna si o veste proasta:

Vestea buna este ca se fac relativ usor, din carton de cutii, de tip CO3, folosind un cutter si o foarfeca. Relativ usor inseamna ca veti face vreo doua-trei bucati pe zi, altfel riscati sa capatati niste bataturi foarte urate la degete.

Vestea proasta este legata de lipiciul folosit pentru ca pulberea argintie sa adere la carton. Din tot ce am incercat, numai spray-ul a fost eficient. Asta inseamna un cost foarte mare pe bucata, caci spray-ul se termina repede.

Celelalte tipuri (am incercat 8!) de adezivi folositi – in incercarea de a gasi o solutie cat de cat mai ieftina s-au dovedit neputinciosi: toti lasa pe carton zone neacoperite. Ma gandisem ca ar fi bine sa incerc sa vand cateva stele, sa vad cum merge piata, dar pretul la care ajung m-a speriat. Voi folosi alta ocazie!

Adezivul si pulberea argintie sunt cumparate de la ComplexArt; le multumesc ca au fost foarte prompti.

silver stars

Stelele sunt spectaculoase si mi-au prilejuit aranjarea primului colt din casa pentru Craciun – cu totul diferit fata de anul trecut.

silver stars

Am adaugat ghirlandei si niste stelute de mici dimensiuni cumparate de la Kaufland, iar pe servanta am asortat cateva conuri de brad pe care am lipit de asemenea pulbere argintie, ca tot aveam o punga mare, si am adaugat alte cateva obiecte de prin casa.

silver stars

Dupa cum se vede, este un decor excesiv, destul de incarcat, dar nu deranjeaza privirea daca este expus intr-o camera de dimensiuni mari sau mai goala.

silver stars

Incepe sa miroasa a sarbatori in casa: le asteptam cu nerabdare, anul acesta mai mult ca oricand!

10 Comments
  1. chiar sunt spectaculoase! Cat de mare e una? Eu recunosc ca nu cred ca as avea nici rabdarea, nici indemanarea sa le fac. M-ai facut curioasa si cu spray-ul adeziv: cat spray poate sa iti intre la o stea ca sa influenteze asa mult pretul?

    • Sunt de 40cm si 50cm diametru. Am facut doar trei stele cu un spray care a costat destul de mult. Problema cu altfel de tipuri de adeziv nu este ca nu ar lipi (am cumparat si unele speciale), ci ca raman invariabil zone neacoperite, cartonul fiind putin denivelat. Am incercat de mai multe ori si nu m-a multumit rezultatul.

  2. o idee: pune adezivul (ca tot il ai in casa) cu o rola mica de burete (trafalet). E si mai usor de folosit si ma gandesc ca ar trebui sa ajunga peste tot. La stelele astea, daca as da bani pe ceva mai special, ar fi un spray lac – sa le fixeze si protejeze si sa ma bucur de ele si la anul. 🙂
    Oricum – foarte frumoase si imi place mult si sclipiciul pe care l-ai ales!

    • Am aplicat si cu buretel, dar si mai bun rezultatul a fost cu degetele 🙂
      Nu am reusit un rezultat care sa-mi placa; tot spray-ul si-a facut treaba cum trebuie! Am si spray cu lac protector industrial. Il folosim la firma si l-am incercat si pe el; a fost dezastruos ca lipici, dar dupa sarbatori il voi aplica drept protectie.
      Am si cu sclipiciul o poveste, dar o voi spune un pic mai tarziu! 😉

  3. Stelele sunt superbe….au meritat efortul!
    Iar coltisorul pregatit de sarbatoare este cu bun gust,felitari!
    P.S.Asteptam cu nerabdare si alte decoruri pentru Craciun!

    • Multumesc pentru vizita si pentru vorbele frumoase, Anemarie!
      Am niste zile nebune, foarte aglomerate, dar merg inainte si cu decorarea casei.

  4. Spectaculos!

  5. Multa munca, dar rezultate pe masura. E-asa o atmosfera de sarbatoare-n casa ta!

    • Asa incerc, dar stii cum e, Laura, familia da atmosfera magica! Bineinteles, cea din care fac parte si necuvantatorii 🙂

Leave a Reply