Cititi mai intai:

1. O bucatarie bine organizata

2. O bucatarie bine organizata – amenajarea generala

3. O bucatarie bine organizata – zona pentru prepararea mancarii 

 

Pe langa zona clasica de pregatire a mancarii din bucatarie (prezentata in episodul trecut), in bucataria mea am amenajat o a doua zona.

Am vazut cu multi ani in urma, intr-o revista, un dulap in care se aflau asezate toate cele trebuincioase prepararii prajiturilor. Era vorba de o bucatarie foarte scumpa si ideea mi s-a parut grozava, dar nicaieri in magazine la noi nu am gasit ceva asemanator. Dar acest fapt nu m-a impiedicat sa incerc eu insami sa transform un dulap obisnuit intr-o astfel de piesa.

Cum am modificat un dulap Ikea

Mobilierul de la Ikea e standardizat, dar are un mare avantaj: il asamblezi acasa. Si astfel iti vin idei.

La asamblare am renuntat la placa de baza si la placa din spate ale dulapului. In acest mod se formeaza, pe de o parte, o masa de lucru suficient de mare, si pe de alta, posibilitatea de a amenaja spatiul pe verticala.

Am fixat dulapul pe blat si pe perete cu piese pe care le-am primit in pachetele de mobila. Peretele era placat cu faianta alba special pentru a deveni partea sa din spate.

Aici am fixat polite cumparate tot de la Ikea. Pe ele tin borcane cu diferite cereale pentru prepararea painii si alte obiecte pe care le folosesc frecvent.

Am cumparat si o etajera menita sa dubleze spatiul pe care e asezata.

Pe partea interioara a unei usi am lipit un tabel plastifiat cu masuri pentru bucataria internationala. E utila azi, cand cautam retete pe internet.

Robotul e gata de folosire. Aici ii va sta bine unui mixer KitchenAid pe care mi-l doresc foarte mult, dar nu am reusit inca sa-l cumpar.

Sertarele de sub blat contin ustensile, castroane, tavi.

Lucrurile asezate pe categorii se gasesc usor si nu mai este nevoie sa te ghemuiesti sa cauti ceva prin vreun colt al dulapului cum se intampla la cele cu usi.

Sertarul cu obiecte speciale pentru prajituri este lateral si ramane deschis cand imi trebuie mai multe forme sau alte lucruri de acolo. Suporturile ondulate pentru asezarea borcanelor mici (pe care le-ati vazut si in sertarul cu mirodenii) sunt foarte practice aici pentru a tine ordonate si la indemana toate micile obiecte din bucatarie.

Dupa ce pregatesc mancarea inchid usile dulapului si totul arata impecabil.

Pot spune ca bucataria are astfel un plus greu de egalat. Dar idealul era ca toate cele trei usi sa se plieze si sa se deschida marind cu inca o treime spatiul de lucru. Pentru a implementa o astfel de idee e totusi nevoie de un specialist. Daca va gasi o solutie, cu siguranta o voi aplica!

Cititi si:

5. O bucatarie bine organizata – zona pentru luat masa

5 Comments
  1. Link-urile nu sunt active, nici aici, nici in cazul altor articole. Verifica de ce, poate este o setare gresita.

  2. Linkurile sunt active doar la articolele din ultimele doua saptamani.
    Blogul e refacut si nu am reusit inca sa pun toate legaturile intre articole.
    In maxim doua saptamani se va rezolva.

  3. buna!ma intereseaz afoarte mult sa lucrez pasta de zahar. nu stiu unde as putea gasi ustensilele necesare!daca m-ai putea ajuta …imi poti trimite un mail, te rog?multumesc!

  4. Bine ai venit pe site! Eu am duiurile metalice cumparate din Germania. In tara s-au gasit la Metro si Lidl. Nu stiu in acest moment care este oferta lor.
    Daca te intereaza sa aprofundezi domeniul, sunt magazine romanesti care vand pe internet si au o oferta demna de profesionisti. Ce e drept, preturile sunt destul de piperate, dar daca te intereseaza ceva anume, acolo gasesti. Da o cautare cu cuvantul “dui pentru prajituri” si vei gasi multe astfel de site-uri.
    Iti recomand site-ul http://www.viorica-torturi.ro pentru inspiratie de la un profesionist.
    Daca vrei doar sa te amuzi cu copiii decorand, sunt usor de folosit creioanele cu zahar de la Dr. Oetker care se gasesc in mai toate marile magazine.

  5. multumesc frumos!nu, inca n-am ajuns la astfel de jocuri. e inca micuta!pentru mine ma intereseaza , pentru a-i face tortulete fetitei.o sa ma interesez!

Leave a Reply