In articolul: “Toate lucrurile la locul lor – tiparituri” am trecut in revista modul in care se pot sorta si pastra cartile, revistele, alte hartii.

Pentru manualele de utilizare am folosit cutii de camasi (cei care cititi blogul de ceva timp stiti ca refolosesc fel de fel de obiecte). Am impartit  prospectele in trei categorii: pentru bucatarie, pentru restul casei si pentru gradina.

Cu timpul, acestea s-au inmultit si a devenit tot mai dificil sa caut printre ele, mai ales ca pastrez si elemente de identificare ale unor obiecte. (De exemplu, etichete de la articolele mici din bucatarie.)

Destul de des e nevoie sa ne uitam prin prospecte pentru lamuriri in privinta functionarii aparatelor sau atunci cand acestea se defecteaza. Noi nu suntem genul care sunam imediat un specialist! Mai intai stabilim daca e ceva gresit in exploatarea echipamentului, intoarcem problema pe toate fetele si abia apoi hotaram daca ne depaseste.

Teancurile au tot crescut si am inteles ca trebuie sa inmultesc numarul cutiilor. Acum sunt sase:

– pentru echipamente ale casei (centrala termica, telefonie, sistem de alarmare, internet etc);

– pentru electronice (televizoare, calculatoare, DVD etc);

– pentru bucatarie – aparatura/vase (aragaz, frigider, masina de spalat vase, mixer, vase etc);

– pentru mobila (asta pentru ca am multe obiecte luate de la Ikea);

– pentru intretinerea casei si cea personala, textile, diverse (masina de spalat rufe, presa de calcat, fier de calcat, periuta de dinti electrica, covoare, lustre etc)

– pentru gradina si atelier (masina de tuns iarba, unelte de gradina, tocator, aparat de slefuit, bormasina, surubelnita electrica etc.)

Cam multe cutii. Trebuie etichetate. Am scris pe cate un biletel la ce se refera fiecare cutie, dar nu mi-a placut rezultatul.

Am hotarat sa fiu ceva mai profesionista si am apelat la niste cifre scrise cu un font interesant, Algerian. Daca va plac etichetele, il gasiti in Word. Daca vreti ca cifrele sa fie incadrate ca la mine (eu am folosit CorelDraw), am pregatit un  pdf pe care il gasiti in “Ajutoare” la “Formulare“.

 

etichete

Etichetele sunt imprimate pe carton pentru carti de vizita, sunt perforate si prinse de capace cu fundite asortate. Explicatiile sunt scrise pe dosul lor.

etichete

Arata bine pe un raft din biblioteca.

etichete

Astfel se pot aranja si alte tipuri de prospecte: ofertele de la magazine, invitatii, carticele, in general tiparituri cu dimensiuni diferite, asa incat biblioteca sa arate ordonata si toate lucrurile sa fie usor de gasit.

 

4 Comments
  1. Doamne, cînd și cum ai timp sa faci toate astea, sa le migalești atîta, lasă că mai sînt de făcut și pozele de pus pe blog… ? (Și mmm…, cît de elegant bordeaux-ul în decorațiuni interioare : una din preferințele mele)

  2. M-am obisnuit sa fac mai multe lucruri deodata si sunt organizata (e o necesitate, nu explic aici de ce).
    Nu scriu despre tot ce fac, tocmai pentru ca nu am timp suficient pentru asta, dar casa e terenul meu pentru experimente!
    Si mie imi place enorm bordeaux-ul!

  3. Explica-ne si noua (poate într-un alt post) cum reusesti…sa faci mai multe lucruri de-odată, sa te organizezi…etc
    Eu-una mă cred destul de organizata si totuși : plecînd de acasă la 8h30 si intorcindu-mă la 19h00, am senzatia ca îmi rămîne puțin timp din zi pentru diverse…

  4. Organizarea e mostenire de familie; daca ai vedea cum are dulapurile matusa mea… are idei incredibile, implementate cu mijloace modeste.
    Fac mai multe lucruri concomitent pentru ca nu pot altfel; cred ca multi fac asa astazi, fara sa constientizeze neaparat. Aici ne-a adus era digitala. Copiii mei sunt la fel.
    Pe acest blog voi scrie, pe cat imi va permite timpul, despre organizarea casei si a timpului.
    Iti voi trimite si un mail.

Leave a Reply