Am achizitionat un frigider side-by-side de cum a aparut pe piata, fiind cucerita de micile amanunte cu mari implicatii in confortul casei pe care il dau dispenserul de apa rece si gheata si barul incorporat. Imi place si acum, dupa cativa ani buni de folosire, dar inconvenientele organizarii vaselor in interiorul sau m-au facut sa ma gandesc ca designerii/proiectantii frigiderelor in general nu sunt interesati de buna organizare a interioarelor acestora.

 

Am gasit solutia de a folosi cosuri din plexiglas de la Ikea pentru a organiza anumite alimente pe categorii, ca mustarul si ketchup-ul (vezi articolul Fiecare lucru la locul lui in bucatarie) si am un proiect de raft in stadiu de experiment, toate acestea pentru a compensa lipsa imaginatiei producatorilor.

Iata ca de curand Samsung a avut o revelatie si a conceput un combi de care sunt entuziasmata. Deocamdata disponibil pe piata americana, el are ca noutate un sertar conceput special pentru platouri, plasat intre partea de refrigerare si cea de congelare, cu 4 niveluri de temperaturi diferite in functie de alimente.

Frigiderul este plasat in partea de sus, cu doua usi care se deschid deodata astfel incat sa putem privi intregul continut al acestuia.  Cosurile clasice pentru legume si fructe sunt de aceasta data la nivelul mainilor, nefiind necesar sa ne aplecam pentru a le folosi. Ele sunt transparente pentru a vedea interiorul. Dispenserul de gheata si apa a ramas, doar barul fiind eliminat.

 

In partea inferioara se deschide un sertar cu doua cosuri de congelator, mult mai practice pentru ca se vede mai bine continutul acestora.

De cate ori trebuie sa pun la rece un tort, o prajitura sau un platou cu aperitive ma gandesc ce frumos ar fi sa am un astfel de frigider. Un adevarat lux!

Leave a Reply