Sunt cremoase si fine: bomboane din ciocolata alba cu aroma de portocala. Usor de preparat, festive pentru Craciun.

 

Sunt necesare:

♥ 200g ciocolata alba (daca nu gasiti ciocolata de menaj buna, cu cel putin 40% unt de cacao, folositi ciocolata alba de calitate)

♥ 160g unt moale (se inmoaie usor la microunde, la o treapta de putere mica)

♥ 200g zahar pudra

♥ coaja de portocala de pe o jumatate de portocala (cautati din cele provenind din Uniunea Europena, netratate chimic)

♥ 2 lingurite lichior de portocale

♥ 40 suporturi de bomboane.

Cum se procedeaza:

♦ Ciocolata se rupe in bucati, se topeste la bain-marie si se lasa apoi sa se racoreasca.

♦ Untul inmuiat se freaca bine cu mixerul cu zaharul pudra, coaja de lamaie si lichiorul.

♦ Se adauga din cand in cand ciocolata si se amesteca pana crema se raceste. Atentie! Nu intarziati mult procesul pentru ca amestecul se intareste destul de repede si va fi greu de lucrat.

♦ Se introduce intr-un sprit in forma de rozeta si se spriteaza in suporturile de bomboane.

♦ Se garniseste cu coaja de portocala confiata sau din dulceata (daca nu aveti, folositi coaja de portocala ca atare).

♦ Bomboanele se intaresc in aproximativ 2-3 ore si se pot manevra cu usurinta. Se pastreaza intr-un loc racoros.

 

Pastrez cutii deosebite si le folosesc pentru ambalarea dulciurilor pe care le daruiesc. In cutia din fotografie sunt prezentate bomboane cu portocale si bomboane de ciocolata.

Leave a Reply