O, da, raiul oamenilor organizati s-ar putea numi Ikea.

Am amintit de atatea ori acest magazin in articolele mele! Am fost printre primii cumparatori ai Ikea Bucuresti, i-am invatat fiecare coltisor, m-am instruit in privinta bucatariilor inaintea vanzatorilor chiar, am profitat din plin de politica lor de returnare a produselor, m-am relaxat, pe scurt spus, m-am simtit bine!

Ikea nu vinde doar produse, ci si un mod de viata, mai simplu si mai organizat, mai comod si lipsit de complexe.

Dupa ce umbli printre mobilele de la etaj, te opresti sa mananci ceva, apoi cobori pentru a cumpara diverse alte lucruri pentru casa, multe dintre ele la preturi mici. La final, dupa ce platesti, mai poti bea o cafea si astepti masina intr-un loc special amenajat, pentru a o incarca cu ce ai cumparat. Comoditate, placere si eficienta, de cum intri in magazin si pana te induri sa-l parasesti.

Desigur ca in strainatate mai sunt firme asemanatoare celebre, de tip DIY, dar cred, totusi, ca Ikea are ceva unic in alcatuirea sa, acel ceva ce a facut-o atat de apreciata.

La ultima vizita am trecut repede prin zona de mobilier si am studiat pe indelete partea de maruntisuri pentru casa.

Paharele, de buna calitate si multe modele sunt destul de ieftine.

Bineinteles ca la Ikea ai langa produsele fragile cutii speciale pentru transportul acestora. Eu am pastrat de la inceput cutiile de la ei si le-am refolosit acasa in cele mai diverse moduri.


Poti crede ca un astfel de pahar costa doar 3 lei?!

Calitatea farfuriilor o verific trecandu-mi degetele peste glazura si peste baza lor, acolo unde portelanul nu este acoperit de glazura si se simte granulatia sa. Farfuriile cu bordura bej mi-au placut in mod deosebit.

Borcanele cu capac transparent sunt printre primele lucruri pe care le-am cumparat de aici. Sunt cam scumpe si de aceea am luat doar cate 2-3 deodata, le-am potrivit prin bucatarie, apoi, cand m-am hotarat cum le voi folosi am continuat si cu alte dimensiuni. Le-am completat cam in trei ani. Noroc ca nu au renuntat la aceasta gama intre timp!

Pe net am vazut ca multi intreaba unde pot gasi pungi cu zip. Iata unde!

Cutii de toate felurile: din carton imbracat…

… din plastic…

… sau din panza (foarte elegante).

Ikea ne da si idei: lumanarile in pahare mi se par scumpe, dar se pot confectiona acasa daca vrem sa renuntam la cesti, cani sau pahare vechi.

Acest raft pe rotile este o noutate, de aceea este prezentat doar ca mostra. Imi place foarte mult, am mai luat piese din aceasta gama si il voi cumpara cu o ocazie viitoare. Eu il voi folosi pentru baie, dar ma gandesc ca este foarte dragut si ca masuta in bucatarie sau pe terasa.

Acasa am lipit pe prospectul de la Ikea etichetele desfacute de pe pahare si farfurii. (Nu vi se intampla sa vreti sa va amintiti detalii despre un lucru cumparat si sa nu le mai stiti?) Il voi pastra in cutia cu celelalte prospecte de bucatarie.

(Vezi articolul: Toate lucrurile la locul lor – tiparituri).

 

Iata si cateva locuri din casa in care Ikea m-a ajutat sa organizez:

In bucatarie, in sertarul cu articole de bacanie…

… sau mirodenii.

In sertarul cu ustensile de uz curent…

…sau speciale, pentru prajituri.

(Vezi si O bucatarie bine organizata – zona pentru prepararea mancarii si

O bucatarie bine organizata – zona pentru prepararea prajiturilor)

In biblioteca imi tin revistele in ordine. Pacat ca aceste imprimeuri nu se mai gasesc.

Cutii in cele mai diverse locuri.

In atelier nu as fi putut sa tin in ordine atatea obiecte (si sa le gasesc imediat) fara ajutorul cutiilor transparente…

… si a dulapurilor cu multe sertare.

(Vezi si Un atelier organizat).

Podul cu vechituri in varianta moderna.

Sigur ca am si un repros: mi-as dori o gama mai larga de produse si asta mai ales pentru ca la noi, fata de tarile dezvoltate, nu prea exista alternative la acest magazin. Sau, poate, nu stiu eu?!…

 

Leave a Reply