Revin cu o masă festivă cu flori, de data aceasta. În contrast cu masa festivă în roz și verde pe care am prezentat-o săptămâna trecută, aceasta este mult mai simplă. O face pură faptul că predomină albul, cu doar câteva accente de albastru, verde și foarte puțin roz.

masa festiva cu flori

O masă frumoasă poate fi albă, cu câteva mici pete de culoare. Este un truc bun de pus în practică. Să cumperi modele diferite doar pentru vesela de prezentare sau farfuriile de aperitiv. Iar cele albe de friptură, paharele și tacâmurile să fie aceleași. Masa va fi deosebită de fiecare dată. Centrul de masă cu flori va da tonul coloristic.

Centrul de masă

Am primit acum câteva zile castronul în care am aranjat centrul de masă. Toată lumea știe că îmi plac obiectele vintage, astfel că primesc uneori cadouri foarte interesante!

masa festiva cu flori

Centrul de masă este simplu de realizat. Cu burete de florărie și mușchi, adăugând flori și verdeață după preferință. În cazul de azi, am cules muscari din grădină. Am adăugat niște mușețel, care are frunzele delicate și mătăsoase, potrivindu-se astfel cu florile mici de muscari și cu mușchiul. E simpatic câte ierburi ajung în aranjamentele mele florale! Tolerez în grădină fel de fel de plante care cresc spontan și mă ajută să nu apelez la florărie.

Se anunță o prietenă. Cum procedez?

Am potrivit masa festivă cu flori pentru două persoane. Ea este menită a fi folosită pentru o gustare, dulciuri și cafea. Astfel îmi voi aștepta prietenele care vor dori să mă viziteze în această perioadă. O conversație bună trebuie însoțită și de specialități culinare, nu-i așa?

Pentru a recompune rapid masa, e necesar ca multe din elementele ei să stea grupate undeva, accesibile. Mă refer aici la fața de masă, șervete, obiectele decorative, farfuriile speciale. Paharele, tacâmurile și farfuriile albe oricum stau în mod obișnuit aproape de masă.

La fel, câteva aperitive, dulciuri și băuturi trebuie să fie simplu de adăugat. Dacă masa e deja făcută la sosirea acestuia, mâncarea poate fi adăugată stând de vorbă cu musafirul.

Laptele condensat și frișca sunt la îndemână în frigider, gata pentru un cappuccino vienez. Mi se pare răsfățul suprem, așa cum numai în acest oraș cosmopolit poți găsi. Adică, nu este suficient doar laptele – sau doar frișca! Trebuie musai adăugate împreună, un dezmăț gastronomic la care mă dedau din când în când.

masa festiva cu flori

Elementele care compun masa sunt, pe lângă farfuriile de la Zara, amintiri din călătorii, precum vasele de Delft și obiecte de colecție, ca fața de masă brodată.

masa festiva cu flori

Resurse folosite pentru masa festivă cu flori.

  • Farfuriile albe, cele cu flori și castronul bleu sunt de la Zara.
masa festiva cu flori
  • Zaharnița și tăvița din ceramică de Delft sunt cumpărate din Olanda.
  • Farfurioarele albe dantelate sunt de la Jumbo!
  • Fața de masă și șervetele sunt din colecția proprie.
  • Oul de ceramică s-a găsit anul acesta la Kaufland.
  • Castronul alb a făcut parte din oferta Ikea de acum câțiva ani.
  • Farfuriile albe ondulate sunt Bordallo Pinheiro, de la Zara.
  • Paharele și tacâmurile sunt vechi.
masa festiva cu flori

Printre lucrările de amenajări și alte activități, am reușit să compun două mese noi pentru aceste sărbători. Sper că v-au plăcut!

Paște Fericit!

4 Comments
  1. Buna ziua. Tin sa va felicit pentru blogul minunat! L-am citit cap-coada de mai multe ori si trebuie sa spun ca simt cu fiecare articol ca inteleg mai mult despre cum vreau sa arate casa mea. Aveti un stil atat de inspirational, cu idei originale si jucause! Cat despre organizare, am inceput sa aplic multe in casa si viata mea si primesc feedback pozitiv de la familie. Multumesc pentru efortul depus in a scrie aceasta minunata cronica de stil.
    Salutari din Elvetia, cu mult drag. Voi reveni aici cat de des.

    • Mulțumesc mult pentru aprecieri! Este atât de drăguț că vine un comentariu din Elveția, unde locuiește băiatul meu!
      Partea foarte frumoasă în blogging vine din legătura cu cititorii, dintre care pe mulți îi simt prieteni, chiar dacă nu ne-am întâlnit niciodată în persoană.
      Iar o altă parte interesantă este faptul că multe idei mi le-am clarificat scriind articolele, documentându-mă pentru ele, făcând multe probe pentru ca rezultatele să fie demne de citit și încercat.
      Pentru mine a avea blogul a fost un mare plus. Iar speranța – ca măcar un pic să fi fost și pentru cei care l-au citit.
      Multe salutări din acest mic colț de lume!

  2. Multumesc pentru raspuns. Eu intru pe acest site de fiecare data cand simt nevoia de o pauza de bine si frumos, de o gura de oxigen si inspiratie. De multe ori, ma regasesc in ipostaza in care as vrea sa ma consult cu dvs. si ma intreb ‘ce ar face dna. Gabriela in situatia asta?’ 🙂 Amuzant, nu? Aici regasesc mai mult decat reguli de stil si originalitate. E vorba despre o anumita disciplina a gandirii si gasirea unui ritm propice al vietii. Sper sa nu renuntati niciodata la acest site. Imi pare rau ca magazinul dvs. nu pare sa mai fie accesibil deocamdata, dar cine stie…

    Fiul dvs.e un norocos; cunosc destul de bine Zurichul si este minunat. Ajung acolo des, eu locuind la Geneva. Va doresc un sezon de primavara-vara imbelsugat si cu vesti bune!

    • Mă gândeam mai demult să realizez o rubrică în care să răspund dilemelor de organizare ale cititorilor. A rămas la starea de intenție. Dar și fără rubrică mi-ar face plăcere să dau câte o sugestie! 🙂
      O primăvară-vară minunate, asemenea!

Leave a Reply