Primăvara trecută a fost așa ciudată! Am făcut Paștele singuri, iar copiii au fost prezenți doar prin intermediul ecranului. Nici anul acesta nu e foarte previzibil, dar cei mai mulți încep să aibă o viață cât de cât normală și se gândesc la sărbători cu cei dragi. Aranjarea mesei de Paște a fost mereu pentru mine o plăcere! Am vrut să aduc frumusețe și gingășie în casă odată cu venirea primăverii.

Vă reamintesc câteva idei din anii trecuți pentru aranjarea mesei de Paște. Unele potrivite pentru tot sezonul de primăvară. Cumva, folosind doar câteva tipuri de farfurii, am reușit să compun mese diferite de-a lungul anilor.

Multe articole conțin în plus sfaturi pentru organizarea servirii mesei, pe lângă informațiile privind aranjarea acesteia.

Sper că vă va face plăcere să le revedeți. Dați click pe titlu pentru a citi despre ele.

Masă cu lalele – și cu o idee

Masa de anul trecut, de Florii, a fost atât de frumoasă! Lalelele plantate în grădină au dat tonul, iar vesela s-a asortat cu brio. Combinația de culori și finețea ceramicii Bordallo Pinheiro o fac remarcabilă. De semnalat telefonul fixat pe tripod care a fost legătura noastră cu copiii aflați departe.

masa de Paste cu lalele

Masă de primăvară în izolare

Iar mai devreme, primăvara trecută, scriam despre o masă care vroia să aducă puțină frumusețe zilelor incerte de la începutul pandemiei. Ceramică albă Bordallo Pinheiro și vechiul meu serviciu cu buline care e atât de nostim!

masa de primavara cu flori galbene

Masă festivă cu flori

Calm și delicatețe aduce masa cu flori bleu! Curtea mea este plină Muscari acum și pot reconstitui acest aranjament în câteva minute.

masa festiva cu flori

Centru de masă cu iepurași

Iar aici am asamblat castroane, un platou și trei iepurași din ceramică pentru a prezenta diferite preparate. Nostim pentru o masă aranjată pentru copii mici, dar nu numai.

decor cu iepurasi de Paste

Masă festivă în roz și verde

Când spuneam la început că am realizat mese variate doar cu câteva tipuri de farfurii, la asta mă refeream! La cum poate fi modificat aspectul schimbând doar fața de masă, centrul și câteva decorațiuni. Aici m-am amuzat creând urechi de iepure din bandă de sac de grădinărit.

masa festiva de primavara

Masă în verde, de primăvară

Am foarte multe elemente decorative naturale și le folosesc pentru a da o notă deosebită meselor. Așa e cazul aici, cu trunchiurile de copac pe care stau paharele.

masa de primavara in verde

O avanpremieră pentru masa de Paște

Tocmai cumpărasem farfuriile în formă de panseluțe. Eram nerăbdătoare să aranjez o masă cu ele.

masa de Paste
De ce oare am așezat cuțitul în stânga? 🙂

Masă colorată de Paște

Aici am armonizat culorile pastelate ale farfuriilor cu toate celelalte obiecte. Fața de masă cu picouri e așa de nostimă! Ca să copiez modelul materialului, am așezat ouă de ciocolată în suporturi colorate și le-am presărat pe masă.

masa de Paste

Masă de primăvară cu flori și fluturi

Pe lângă farfuriile în formă de panseluțe, apar aici cele albe, cu model în relief. Au fost piese de rezistență pentru aproape toate mesele realizate de atunci. Aranjarea mesei de Paște a adus liliacul alb și fluturii colorați în prim-plan.

masa de primavara

O masă suavă de primăvară

Cu veselă din porțelan fin, decorat cu flori și desene aurii, această masă este foarte elegantă. Am așezat buchetul de trandafiri pe un suport de ramuri. E centrul de masă care mi s-a părut printre cele mai reușite. Știți că încă am aceste ramuri? Sunt decor în rafturile din hol.

Spring tablescape

Masă cu buburuze, plus o mică lecție

Am folosit aceleași ramuri la această masă. Aici apar buburuzele din ciocolată. Le-am utilizat de multe ori. Au fost cele mai accesibile ornamente în formă de insecte simbolizând primăvara. Pentru că se găsesc la Lidl. Iar cele două păsări din metal sunt fixate acum pe marginea balconului de la bucătărie.

Ladybird Tablescape

Masă cu buburuze

Buburuzele mai apar la una din primele mese pe care le-am arătat pe blog.

masa de Paste

O masă în stil naiv

Cu câteva suporturi de ouă simpatice, am realizat o masă în stil naiv. E potrivită pentru copii, dar nu numai.

Masa de Paste

Masă de primăvară timpurie

Următoarele două mese sunt realizate cu un alt serviciu de farfurii care îmi e drag. La aceasta am elaborat un centru mai sălbatic.

masa de primavara

O masă de primăvară

Aceasta este mai simplă, dar cât se poate de elegantă.

masa de primavara

O masă plină de flori

Am aranjat-o vara, dar se potrivește și pentru sezonul de primăvară.

masa cu flori

O masă cu veselă Bordallo Pinheiro

Am cumpărat ceramica Bordallo Pinheiro pe când eram în plină renovare. O admirasem atât de mult în fotografii! Pe un colț al holului am decorat masa cu noile farfurii cu speranța că vom ajunge iar la normalitate. În jur era haos!

Masa de Paste cu Bordallo Pinheiro

În final, două aranjamente care au beneficiat de articole separate:

Centru de masă etajat

Dă bine pe masă, când se aduce desertul. Sau pe un bufet amenajat pentru dulciuri.

masa de Paste

Aranjament cu ouă și flori

Un duo perfect pentru aranjarea mesei de Paște.

masa de Paste

În final, un link către un blog cu idei minunate. O doamnă care aranjează mese cu totul speciale.

2 Comments
  1. toate sunt deosebite, dar imi plac in mod special farfuriile in forma de flori.

    • A fost așa o mare bucurie când le-am cumpărat! Păcat că seriile de la Zara nu sunt decât de scurtă durată.

Leave a Reply