Astăzi vă prezint un aranjament cu zambile mov și roz. Am fost atât de ocupată cu grădina și cu diferite alte activități, încât am lăsat partea artistică mai în urmă. Totuși, primăvara a venit și ar trebui să ne bucurăm mai mult de ea!

buchet cu zambile mov si roz

Astfel că mă străduiesc să aplic terapia prin frumos. Chiar dacă nu par lucruri importante, sunt mici plăceri care aduc vieții acea parte fără de care totul ar fi prea trist și sterp.

Grădina a început să se coloreze timid. Pete mărunte de culoare au apărut ici-colo. Zambile roz și mov sunt peste tot. Ele au flori mici, totuși am tratat buchetul ca și cum ar fi unul impozant:

buchet cu zambile mov si roz
  • Mai întâi am căutat un vas interesant… De fapt, un pahar metalic pe care l-am luat cu doar câțiva bănuți dintr-un târg de vechituri. Aceste vase din cositor se găsesc peste tot în Germania. Sunt folosite ca premii, pentru aniversări, cadouri, amintiri de vacanță.
  • L-am așezat pe o rondelă de lemn.
buchet cu zambile mov si roz
Paharul are detalii frumoase
  • Apoi am adunat din grădină un smoc mare de zambile mov și roz pentru că am vrut ca buchetul să fie bogat. Am adăugat puțin mușchi pe post de verdeață.
buchet cu zambile mov si roz
  • Câteva ramuri golașe, micuțe, nu puteau lipsi pentru a da ansamblului structură.
buchet cu zambile mov si roz

Astfel, fără ajutor de la florărie, doar cu câteva flori simple din grădină, am realizat un aranjament încântător.

Florile se vor ofili mai repede în apă, știu, doar că vor merge nu la coș, ci în compost, și astfel ciclul vieții se va relua. Compostul va hrăni bulbii care vor înflori anul următor din nou.

buchet cu zambile mov si roz

Mă uit la buchet și mă minunez cum un lucru așa mic poate oferi atât de multă bucurie!

Leave a Reply