Prima masa festiva din acest an. De-abia asteptam sa folosesc bolurile de la Bordallo Pinheiro, firma celebra pentru ceramica de o finete deosebita. Am urcat de cateva ori la etajul de menaj al magazinului din Zurich pana sa le cumpar. De la o piesa-doua am ajuns intr-o zi de curaj la un set intreg si asta a fost. Au ajuns in casa mea.

 

masa Bordallo

 

Pentru niste piese atat de speciale am cumparat anghinare pentru a aranja un centru de masa deosebit.

 

masa cu vesela Bordallo

 

Restul compozitiei l-am cules direct din gradina: lalele, menta si cateva fire de rozmarin. In cinci minute le-am aranjat intr-un buchet ce pare a se potrivi perfect mesei.

 

masa cu vesela Bordallo

masa cu vesela Bordallo

masa cu vesela Bordallo

 

Umbrelele acelea portocalii dintr-un castronel au vrut sa fie morcovi (din ciocolata!)

 

masa cu vesela Bordallo

 

 

Cateva consideratii:

  • In materie de aranjamente se poarta combinatiile legume-flori. Legumele se pot prepara ulterior. Anghinarele de mai sus  vor ateriza in final intr-un castron de salata.
  • La fel, menta si rozmarinul isi vor gasi utilizare in bucatarie.
  • Alte legume care arata foarte bine: brocoli, sortimente de varza, conopida, salate.
  • Nu trebuie sa cautati prea departe o baza verde pentru aranjamente florale: menta, asa cum se vede mai sus, imbraca foarte bine un buchet si, cum creste invaziv prin gradina, chiar e necesar sa o rariti taind-o.

 

masa cu vesela Bordallo

 

Alte mese de vara: in alb si rosu sau multicolora.

12 Comments
  1. Buna ziua. Cred ca e prima data cand vad un aranjament comestibil.Interesant,frumos, practic si de ce nu economic.Sas aveti o saptamana cu spor si inspiratie.

    • Multumesc! E nostim cum s-au incurcat lucrurile cu ultimele mode: mancam flori si admiram legume!

  2. Superb aranjamentul ! Cand am vazut anghinarea (preferata mea) nu-mi venea sa cred. 🙂
    Cat despre bolurile de la Bordallo Pinheiro ca sa mai spun?! Sunt un vis !
    Pe langa ele am admirat si farfuriile, imi place dantelaria de pe marginea lor.

    • Multumesc, Mihaela! Am stat saptamani in sir cu un bol pe birou admirandu-i finetea executiei.
      Farfuriile albe sunt cele mai folosite la masa si intr-adevar sunt frumoase. Pacat ca la Zara nu se mai aduce acest model.

      • Gabriela, revin cu un comentariu pentru ca vreau sa-ti spun ca am vazut “in direct” bolurile de la Bordallo Pinheiro intr-un magazin din Madeira de unde m-am intors de curand. Le-am recunoscut imediat si m-am bucurat ca am putut sa le ating. 🙂 Pana sa citesc articolul tau recunosc ca nu stiam de aceasta firma celebra. Intr-adevar au o ceramica de o finete deosebita. Multumesc frumos pentru informatii !

        • Ce frumos! Fiind mai aproape de “casa” lor, probabil ca erau nenumarate modele expuse.
          Madeira este renumita pentru broderia sparta, ca in stilul fetei de masa de mai sus!

  3. Foarte, foarte faina masa!

    • Multumesc, Cristina! M-am bucurat sa o aranjez, desi in casa e tot haos.

  4. Nu numai ca e foarte frumos si perfect adaptat unei mese festive, da’ cred ca mai si miroase tare placut!

    • Multumesc, Laura! A fost un aranjament atat de simplu si cu atat de mare impact!

  5. Superba masa!

Leave a Reply