Despre garajul pe care l-am amenajat sunt multe de spus, asa ca voi imparti acest subiect in mai multe articole. Astazi va dau numai imagini de ansamblu, fotografiate cu ceva timp in urma, pentru ca locul e continuu asaltat de mesteri si de materiale si nu e suficient de liber decat in rare perioade. Dar slava Domnului ca il avem: a fost cea mai inteligenta miscare sa renovam mai intai subsolul, pentru ca acesta a devenit un loc civilizat in care lucram, asamblam, depozitam.

 

 

De la inceput va dau un pont care sa va ajute in amenajarea garajului-atelier: folositi standuri si accesorii care au avut ca destinatie publicitatea.

Multe dintre ele sunt de buna calitate, sunt, in general, putin sau deloc uzate si nu costa nimic.

Daca aveti o firma sau sunteti angajat la una, cu siguranta ca ati folosit de-a lungul timpului panouri publicitare, mobilier, casete luminoase, reclame prinse in tablouri. Campaniile publicitare se schimba relativ repede, iar partea materiala a acestora ramane pe loc. Daca nu sunteti in aceste situatii, cu siguranta aveti rude sau prieteni cu magazine, asa ca faceti investigatii si strangeti materiale promotionale de pe unde puteti.

Nu ratati nimic din ce vi se ofera! Veti vedea ca cele mai multe astfel de obiecte se pot folosi cu succes in organizarea garajului.

Eu am incercat sa va ajut si mai mult si am cautat pe internet solduri de acest tip in tara, dar nu am gasit nimic. Daca stiti de magazine second-hand, va rog sa dati de stire in comentarii.

 

Panourile metalice pe care le vedeti de-a lungul peretelui au facut parte din sisteme de expunere a marfurilor. Sunt foarte solide, de buna calitate si sunt prevazute cu orificii pentru elementele de prindere. In partea de jos aveau dulapuri pe care le-am demontat. Ansamblul era prea inalt si nu incapea in camera, asa ca am fixat panourile direct in perete, iar la dulapuri am renuntat de tot pentru ca nu aratau asa bine.

 

amenajare subsol

 

Am folosit elementele de prindere originale, la care am adaugat altele noi dupa cum m-a purtat imaginatia sau inspirata de ce am vazut pe internet.

Cand le voi prezenta in detaliu, in alt articol, veti vedea ca multe lucruri din casa se pot converti in sisteme de organizare.

 

Garajul are doua parti functionale: cea de gradinarit si atelierul. 

Zona pentru gradinarit se afla la intrarea dinspre curte si cuprinde trei mese, cateva rafturi, sisteme de agatare. Aici tin pe timpul iernii ghivecele cu plantele sensibile de pe terasa si tot aici voi incepe cat de curand sa pun rasadurile.

 

gradinarit

 

Mobilierul metalic este de la Ikea (din pacate o linie care nu mai e in vanzare). Lui i-am adaugat o masa din lemn care a stat mult timp in holul de la parter.

gradinarit

 

 

Am reusit sa strang in cativa metri patrati aproape tot ce tine de gradina (si am destule maruntisuri), ceea ce inseamna ca sistemul de organizare e viabil. Doar uneltele mari sunt in alta locatie, plus masina de tuns iarba, roaba si tocatorul.

 

amenajare subsol

 

Cand voi incepe sa plantez voi prezenta cum ma ajuta amenajarea acestui loc sa muncesc eficient.

 

Zona de atelier este mai mare si, pe langa panourile metalice de care am amintit, mai cuprinde multe rafturi care au fost folosite la un magazin, un dulap Ikea, mese de olarit. (Sotul meu a primit una la un meeting, culmea! in domeniul calculatoarelor, dar a venit acasa cu trei bucati, luate de la colegi care nu le-au vrut. Pe buna dreptate: ce sa faci cu o masa de olar? Dar eu am demontat rotile din lemn (pe care le folosesc la aranjarea mancarurilor, pentru prezentare), am vopsit mesele in negru si acum sunt foarte bune pentru echipamente de lucru sau ca suporturi de blat.

 

amenajare subsol

 

In rafturi am mii de maruntisuri pe care le voi prezenta mai tarziu in detaliu, impreuna cu sistemele prin care le tin in ordine. Pentru fiecare tip de obiect se pot imagina mai multe modele de aranjare; sper ca am reusit sa il gasesc de fiecare data pe cel judicios.

 

Inchei aici cu prezentarea generala.

 

Imi cer scuze ca abonarea la mail nu a decurs bine saptamana trecuta. Am reparat problema, asa ca va invit din nou sa aflati si alte articole pe care le-am gasit pe net si care sper sa va foloseasca. De exemplu, in aceasta saptamana voi adauga unele interesante despre organizarea atelierelor.

 

Post-scriptum

Se pare ca iarna incearca sa ajunga si prin gradina mea. Sper sa ninga mai bine zilele urmatoare: nu am dat jos ornamentele de Craciun de afara doar ca sa le fotografiez cu zapada pe ele. Iar daca e sa astept pana in martie zapada mieilor, fie! voi fi ciudata cu casa impodobita cu globuri si ghiocei in gradina!

 

Leave a Reply