Nimic mai potrivit de Craciun: o masa in alb si rosu.

 

Christmas tablescape

 

De aceea am repetat tema in aceste zile, cu mici modificari. Masa de Ajun a fost aranjata seara tarziu si fotografiile nu au fost atat de bune. In a doua zi de Craciun am pus masa mai devreme si am avut timp sa fac si cateva fotografii cu mancarea.

O masa cu aceleasi farfurii rosii, bune de folosit in orice anotimp, pe care le-ati vazut aici si aici si aici.

Este greu, cu resurse limitate de vesela, sa realizezi alt decor? Se pare ca nu. Trebuie doar sa uzezi de alte accente decorative.

Eu am folosit aici o fata de masa rosie de damasc, iar servetele au devenit suporturi de farfurii.

 

Christmas Tablescape

 

Am renuntat la eticheta de dragul servetelelor de hartie cu un Mos simpatic si patru reni.

Am folosit cateva elemente foarte elegante ca sa dau greutate intregii mese: farfuria si zaharnita de la Villeroy & Boch, fata de masa din damasc, broderia din mijlocul mesei, paharele din cristal.

 

Christmas Tablescape

 

Nu as fi putut realiza atatea modele de mese doar cu farfuriile mele fine de portelan si nu imi pot permite sa tot cumpar altele. Asa ca folosesc farfurii ieftine si le combin cu cateva elemente de lux.

 

Christmas Tablescape

 

Astfel, modelele de mese se multiplica multumitor.

Un sfat pentru toti: folositi acest truc pentru a da un aer festiv unei mese realizate cu vesela ieftina.

 

Christmas Tablescape

 

Platourile cu mancare sunt asezate pe castroane intoarse pentru a le inalta.

Am incercat ca mancarea sa urmeze, in general, aceeasi linie cromatica: alb si rosu cu mici accente de verde.

Am postat pe Pinterest o coronita din rozmarin si mi-a placut ideea de a pune pe masa branzeturi si masline sub alta prezentare.

 

Christmas Tablescape

 

Din pacate, rozmarinul meu nu a avut atatea ramuri disponibile (si asa l-am jumulit destul de mult!), dar chiar si asa, ideea conteaza!

 

Christmas Tablescape

 

Icre de somon. Ce frumos arata bobitele pe fond alb si alaturate fetei de masa de un rosu corai intens!

 

Christmas Tablescape

 

Ne plac rodiile si am folosit semintele pentru a repeta modelul farfuriei suport pe care sunt asezate felii de schweizer.

 

Christmas Tablescape

 

Ceva traditional: mama face un leberwurst apreciat de toata familia.

 

Christmas Tablescape

 

Si ceva nou: am facut pentru prima data branza Brie in crusta si am ornat-o cu flori si frunze. A iesit foarte buna si e decorativa pe masa.

 

Christmas Tablescape

 

Modelul este facut cu niste instrumente (jucarii de bucatarie!) pe care le-am achizitionat recent si abia asteptam sa le folosesc!

 

Christmas Tablescape

 

Craciunul a fost mult asteptat pentru ca presupunea reunirea familiei. A fost, in acelasi timp, memorabil si frumos.

 

Christmas Tablescape

 

Si sper ca mesele au fost o parte reusita a acestuia.

 

Cristmas Tablescape

 

 

4 Comments
  1. Cu așa decorații, nici nu mai contează ce pui in farfurie !
    Atmosfera e un tot : oamenii din jurul mesei, in buna înțelegere si veseli, incintati sa fie împreuna, decorul atît de minunat creat aici de tine, mina de “chef” al bucataresei…
    Dar, desigur, cînd poate omul sa facă lucrurile si mai frumoase cu ceva vesela minunată…
    De altfel, aceasta vesela de lux, a carei calitate deosebita se vede totuși dintr-o privire pentru ochiul avertizat, poate fi concepută ca o colecție : începem cu ce putem, o piesa, doua, trei si o completam in timp.
    E bine de știut ca mărcile de lux își “urmăresc” modelele clasice de-a lungul anilor (in general, de-a lungul a 30 de ani), continua sa le fabrice deci si sint ușor de comandat pentru a completa un serviciu sau pentru a înlocui o farfurie spartă din greșeala. Villeroy & Boch are, de exemplu, acest model rustic de Crăciun (Toys Delight), care poate fi completat in timp aproape la infinit. Se poate chiar lasă moștenire copiilor deveniți la rîndul lor adulti, atunci cînd părinții vor fi vrînd sa-l înlocuiască pe al lor sau se poate “muta” in cabana personală (deh, vorbim aici de oameni care pot) de la munte sub forma variantei pentru prăjituri “Winter Bakery Delight”, atît de luxos potrivită, cu un vin fiert, pe măsuța din fața șemineului cu flăcări trosnind.
    Splendida masa, Gabriela !

    • Ah, Octavia, imi starnesti imaginatia cand vorbesti de cabane, seminee si vin fiert! Fac o paranteza si spun ca nu stiu cand au timp “acei oameni bogati” sa penduleze intre proprietati. Eu, pur si simplu, nu am! Poate nu muncesc, totusi, chiar atat de mult pe cat pretind?!
      In privinta veselei ai dreptate. Prietena mea de o viata m-a determinat sa iau hotararea de a continua aceasta colectie.

  2. Iar ideea cu aranjamentul brînzei și al măslinelor… jos pălăria !
    Tare mă tentează s-o copiez cu prima ocazie…

    • Si mie mi-a placut foarte mult ideea. Multumesc, Octavia, sa ai sarbatori splendide!

Leave a Reply