Am postat acum cateva saptamani pe Pinterest o fotografie foarte frumoasa cu un aranjament potrivit pentru sarbatori. Mi-am dorit sa il reproduc de cum l-am vazut.

Fotografia o gasiti aici:

Christmas centerpiece – via Pinterest

Portocalele decorate cu cuisoare sunt o prezenta obisnuita in casa la mine pe timpul iernii. Am scris demult despre ele aici.

Ador mirosul de cuisoare si lucrez acasa cu astfel de portocale langa mine, sa le adulmec, si credeti-ma, munca pare mai usoara 🙂

Christmas centerpiece

 

Dar un astfel de aranjament, cu multa verdeata adaugata, are un impact foarte mare.

Problemele au aparut cand a trebuit sa caut verdeata. Nici gand sa gasesc ceva asemanator cu originalul! Nici in aceasta luna nu am fost stapana pe timpul meu si nu am avut cand sa cutreier orasul/curtile/parcurile (stiu, ilegal!) sa gasesc ce imi trebuie. Ba chiar mi-am pus speranta intr-un drum la Bucuresti, dar nu stiu ce se intampla si cu acest oras ca nu era nimic de luat in considerare nici la florarii de pe strada, nici la cateva florarii din centru la care am apucat sa ajung pe o ploaie groaznica. In piata la noi nici macar vasc nu am gasit (nu erau decat brazi si multi politisti), motiv  pentru care m-am  consolat cu niste ramuri de brad.

Noroc tot cu Lidl ca vinde mandarine cu frunze; de acolo am cumparat un kilogram de fructe si am insfacat o mana de ramuri lasate in ladita de alti cumparatori.

Si gata cu paranteza plangacioasa. Va prezint metoda pe care am folosit-o pentru a incerca sa copiez aranjamentul.

 

Necesar: cos, burete de florarie, bete pentru frigarui, verdeata, portocale, lamai, cuisoare.

 

aranjament cu portocale mod1

Am ales un cos mai lunguiet pe care il aveam si un burete de florarie. Am asezat pe cos un plastic pentru ca vreau sa ud ramurile ca sa tina mai mult. (Atentie: am vazut inclusiv ladite frumoase de fructe  folosite la astfel de aranjamente. Va fi mai voluminos tot ansamblul, dar cred ca poate iesi ceva frumos.)

 

portocale cu cuisoare -mod

Portocalele se orneaza foarte usor daca se inteapa in prealabil cu un bat. In cateva minute sunt gata.

 

aranjament cu portocale -mod3

Ramurile de brad se taie cu o foarfeca de gradina la dimensiuni convenabile si se inteapa buretele: spre baza – ramuri mai lungi, apoi, catre varf – cu ramuri mai scurte. Trebuie imbracat buretele destul de bine.

 

portocale cu cuisoare -mod4

Se inteapa cu betele portocalele si lamaile si se fixeaza, la randul lor, in burete. Atentie la centrul de greutate  pentru ca fructele sunt grele.

 

Christmas centerpiece

In final se adauga verdeata deosebita: tuia (frunze si bobite) sau de la alte tipuri de conifere, vasc, ramuri cu fructe de merisor (pentru cine doreste accente de culoare).

Cosul meu nu este atat de frumos ca cel original, dar, chiar si asa, atrage privirile si este un excelent centru de masa.

 

Christmas centerpiece

 

 

10 Comments
  1. Arata genial 🙂 Iar mirosul stiu ca este irezistibil… am ornat si noi portocale cu cuisoare si te simti dintr-odata fericit 🙂 Anul acesta uitasem, dar am pus pe lista sa fac si eu… multumesc ca mi-ai amintit… alte condimente care miros foarte bine si pot fi folosite sunt betisoarele de scortisoara si anasonul stelat 🙂

    • Multumesc, Anca. Scortisoara si anason am folosit in alte aranjamente. Sa vad cand le fotografiez.
      Nu-i asa ca doar cu cateva mirodenii se face o atmosfera superba de sarbatoare?

  2. Nu stiu cînd si cum ai timp de toate minunatiile astea, caci – de fiecare data – un singur cuvînt spune totul : MINUNAT !

    • Multumesc, Octavia. Of, de-as avea timp… s-ar bucura mai multa lume de el: pentru ca am o multime de idei si nu le pot transpune in practica.

  3. Foarte frumos!
    Cred ca am sa fac si eu unul pentru semineu
    Spor la treaba!

    • Mersi, Lenti. Si tie spor, ca stiu ca stai rau de tot cu timpul si tu! Aranjamentul se face foarte usor si e de efect!

  4. superb! diferenta dintre al tau si cel original este verdeata, dar de unde sa iei in romania verdeata din aia? e bun si ce-ai pus tu, e de mare efect.
    cat timp dureaza mirosul portocalelor tale cu cuisoare? eu am incercat intr-un an si nu mi s-a parut ca tine prea mult.

    • Multumesc, Cristina. De-ai sti cate lucruri am cautat in zadar ca sa realizez ce mi-am dorit pentru sarbatori! Stam rau de tot la capitolul diversitate. Am inghitit in sec si m-am multumit cu ce am reusit sa gasesc.
      Portocalele au acum aproape o saptamana de cand sunt ornate si miros inca frumos, dar, asa cum scriam in articol, trebuie sa stau la masa langa ele si sa le adulmec 🙂

  5. Ela, arata foarte bine! Cum a spus si Cristina, singura diferenta e data de varietatea de verdeturi (si imi pare rau ca e asa de greu sa le gasesti, ramasesem cu impresia ca floristica e mai bine dezovoltata acasa). Si ca una care isi mai prinde urechile in tentative de floristica din cand in cand – eu nu as avea curajul sa fac ceva asa elaborat, mai ales ca nu e joaca sa fixezi bine citricele. 🙂

    • Poate ca arata elaborat, dar in practica nu este asa. Executia e cat se poate de simpla.
      Multumesc pentru aprecieri si astept si eu de la tine multe proiecte DIY!

Leave a Reply