M-am uitat peste articolele despre gradina de anul trecut si am constatat ca plantele nu sunt intarziate decat cu o saptamana. As fi fost altfel tentata sa cred ca in acest an iarna le-a (si ne-a) dat prea mult de furca.

Intr-adevar, nu au inflorit forsitia, viorelele, dar muscari, lalelele pitice si narcisele batute sunt deja inflorite. Fiecare planta a recuperat in felul ei distanta de la stratul de zapada la ziua calduroasa si umeda.

Am mai multe feluri de narcise, simple sau batute. S-au indesit si formeaza covoare.

 

 

 Si zambilele s-au naturalizat; chiar daca luate separat arata modest, impreuna sunt de remarcat.

 Lalelele sunt de-abia imbobocite. Aceasta e gata sa se deschida.

 Caisii au dat startul din categoria pomi.

Plantele aromatice au supravietuit peste iarna. Dupa ceva emotii pentru ca nu-mi gaseam lamaita (Melissa) la locul ei, tot strivind intre degete frunze (seamana foarte mult cu o buruiana din gradina) am gasit-o la o jumatate de metru distanta. Stiam ca e obraznica si se intinde nestavilit daca nu esti precaut, dar iata si partea buna: chiar daca planta-mama a disparut ma bucur de un pui pe care l-am si protejat cu o caramida circulara.

 O singura lavanda s-a uscat cam rau. Celelalte arata bine; le-am toaletat dandu-le o forma frumoasa.

Iata si cosul de meu de unelte. Promiteam mai demult ca voi prezenta cum il voi organiza. Dar pentru ca nu am gasit inca un cos potrivit pentru a-l dichisi asa cum vreau, l-am improvizat pe acesta. E foarte practic oricum in gradina sa deplasezi astfel micile unelte si alte lucruri de la strat la strat. 

Uitasem de leustean; a trecut foarte bine peste iarna.

Si ceapa pusa de-abia saptamana trecuta deja a rasarit.

 

Si rasadurile din casa arata bine. Am vrut sa economisesc si am intinerit vechile muscate. Au rezultat zeci de plantute noi. Sper sa se prinda cat mai multe.

 

Rasadurile din seminte cresc deja bine.

 

Scriam in articolul despre cum sa aranjam florile intr-un vas ca nu arunc aranjamentele de la florarie dupa ce florile se ofilesc, ci inlocuiesc ce s-a uscat cu plante din gradina. Intr-un caz am folosit narcise… 

 … iar in altul am inviorat ansamblul cu cateva zambile si muscari.

 

Leave a Reply