Au trecut sarbatorile, trebuie stranse ornamentele si, aparent, este o perioada mai trista pentru aspectul caminului nostru.

Spun “aparent” pentru ca putem face ca trecerea sa fie lina si casa sa ramana placuta si atractiva. Si apoi este o luna in care planurile pentru anul ce tocmai incepe sunt in toi si e momentul propice sa mai invartim lucrurile prin casa imaginand noi aranjamente.

Iata o lista cu activitati ce trebuie facute in ianuarie:

Christmas

1. Pastrati casa primitoare si dupa sarbatori. Aceasta arata golasa odata ce toate ornamentele de iarna dispar. Ideea este sa pastrati cateva lumanarele si ghirlande luminoase pentru a lumina camerele pana cand zilele se vor mari. Eu, cel putin, asa am de gand sa fac anul acesta. In plus, se pot folosi si alte elemente care “incalzesc” interioarele: perne, paturi, covorase.

 

2. Ornamentele de Craciun trebuie stranse organizat, trebuie etichetate si asezate toate intr-un loc anume, sa stim de unde sa le luam anul urmator. Articolul de anul trecut, Organizarea decoratiunilor de iarna, arata cum se pot pastra in ordine toate acestea.

 

3. Curatenia. Dupa ce bradul si celelalte ornamente sunt stranse, trebuie facuta o curatenie temeinica in toata casa. Trebuie indepartate acele de brad, sclipiciul si altele care au ajuns prin toate colturile casei.

 

4. Ordinea de dupa sarbatori. Sortati si pastrati hartiile de cadouri, pungile, fundele, ca si manualele de utilizare, garantiile, retetele noi, alte hartii si cutii noi care au aparut in casa in aceasta perioada.

etichete

Solutii de stocare a hartiilor gasiti in: Toate lucrurile la locul lor- tiparituri si in: Un atelier organizat.

 

5. La finalul sarbatorilor trebuie curatat frigiderul. Este momentul in care se inventariaza alimentele ramase si se ia o decizie in legatura cu ele. Mie nu-mi place sa irosesc mancarea si rar mi se intampla sa o arunc. Dar pentru aceasta este nevoie sa fie facuta ordine aici foarte des.

6. Planuri. E perioada in care ne facem planuri pentru proiecte si achizitii mai mici sau mai mari pentru casa. Ce sa spun, am o lista intreaga! Sper sa parcurg in acest an macar cateva puncte din ea si sa va impartasesc informatiile lucrarilor realizate.

Anul trecut am scris un articol asemanator si vi-l recomand daca doriti sa completati lista de activitati.

Un an cu sanatate, noroc si mult spor!

 

 

2 Comments
  1. Sarbatorile de iarna au o magie,un parfum ,sint aducatoare de multa multa bucurie pentru mici si mari.Eu pastrez in casa ,mai ales in locurile mele preferate ,obiecte care sa-mi aminteasca de Craciun si care sa ma inspire pentru alte cumparaturi,pentru alte aranjamente(este ca o speranta de mai bine)!
    La multi ani tie si celor care te urmaresc!

    • La multi ani, Lenti! Ce idee frumoasa sa tii obiecte de Craciun in locuri anume, doar de tine stiute!

Leave a Reply