Ultimele sclipiri ale toamnei

toamna in gradina

Nu ma refer la soare, caci iata ce zile calduroase avem!

Ma uit la gradina mea care isi arata ultimele roade si ultimele flori.

Crizantele sunt mai ciufulite anul acesta – constat cand ma uit pe postarea de anul trecut, Gradina la sfarsit de octombrie, iar motivul se vede chiar in fotografie.

Gutuile au fost atat de multe, incat le-am imprastiat prin toata casa, iar unele din acestea au format piramide in ghivecele de pe terasa din fata casei.

toamna in gradina

Doar ardeii din ghivece se mai rasfata la soare.

toamna in gradina

Cand am lucrat la aceasta fotografie, am simtit in nari, la o inspiratie, miros de capsuni. E uimitor cat de puternic (si misterios) e creierul uman!

toamna in gradina

In casa am gasit un loc inedit pentru a usca tufele de rucola. Stiti cat de mici sunt pastaile si, implicit, semintele ei. Soarele bland sper sa faca restul de treaba si sa am pentru anul viitor resurse pentru o recolta mare.

toamna in gradina

Alte plante sunt puse la uscat in buchete, asa cum scriam in: Mirodenii pentru iarna.

 

Iar ultimii trandafiri isi gasesc locul in vaze.

toamna in gradina

Gradina este deja sapata, cu arpagic, usturoi si spanac plantate, totul e strans si aranjat pentru iarna deja. Doar cateva mici lucrari de taiere mai sunt programate pentru noiembrie.

Apoi poate intra deja in hibernare.

6 Comments
  1. Frumoasa si bogata toamna ta 🙂 sa va bucurati de ea !

  2. Frumosi trandafirii . Capsunii in floare amintesc de primavara . Mie imi lipsesc capsunii si nu stiu de unde pot procura stoloni . V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati putea da o infornatie .

  3. A fost o toamna frumoasa, ne-a lasat sa ne bucuram de ea in voie. Tu ai fost vrednica, gradina mea este in debandada si nu am nici un chef de ea, nu stiu de ce… Tot aman, dar cred ca saptamana viitoare voi fi nevoita, ca nu prea mai e timp. Imi place peisagistul tau cum a “aranjat” tufele de flori!

    • Asa este, Andreea, a fost ca o mangaiere.
      Eu nu imi inchipui gradina ta in debandada; cred ca si dezordinea din ea are farmec!

Leave a Reply