Dupa cum am mai scris in articole, exista doua modalitati de a organiza obiectele din casa:

– sortate pe categorii sau

– dupa momentul utilizarii.

O combinatie intre cele doua este cea mai buna solutie.

Si in cazul decoratiunilor de iarna procedez astfel: globurile, ghirlandele si luminile le asez intr-un loc anume, in mansarda, iar pe altele (lumanari, suporturi) le pastrez cu cele asemenea lor.

 

organizeit.com

Exista solutii de stocare pentru podoabele de iarna: frumoase, sofisticate, eficiente.

organizeit.com

Dar noi vorbim despre ce avem la indemana si e gratis. Pentru toate tipurile de decoratiuni, am apelat la diferite ambalaje pe care le aveam in casa.

Am strans mai intai toate ornamentele din casa si le-am asezat pe mese, astfel incat sa le pot sorta. Chiar cand crezi ca ai strans tot, mai gasesti pe un raft cateva lumanarele sau undeva, pe o masuta, un glob ratacit.

 

Margelele

stau cel mai bine pe suporturile de carton ale servetelor de bucatarie sau, pentru siragurile foarte lungi, pe suporturile de hartie de cadouri. Asa se infasoara si se desfasoara foarte usor si nu se mai incurca (ce neplacut este sa stai sa descurci un sirag!)

Capetele se cresteaza pentru a fixa margelele, asa cum arata sagetile.

 

Zapada artificiala

se pastreaza foarte bine in suporturi de mingi de tenis. Se strange usor cu o pensula. Zapada pe care am cumparat-o anul acesta a incaput exact in cele doua tuburi.

 

Beculete

De cate ori nu ati aruncat aceste piese de fixare a echipamentelor electrice cumparate? Cablurile cu beculete se infasoara foarte bine pe ele si nu se mai incurca, enervandu-ne de fiecare data cand trebuie sa le desfasuram.

Forma suportului ne da posibilitatea sa aranjam cablul in mai multe feluri, sa-i fixam capetele, sa fixam stecherul si sa notam unde il vom folosi.

 

Bradul

demontat sta foarte bine in ambalajul original.

 

Beteala

o pastrez  de multi ani intr-o cutie mare (in foto nu se vede bine, dar e chiar o cutie mare!) si, desi e asezata in multe straturi, nu s-a turtit deloc.

Globuri

Pentru globuri, cutiile potrivite sunt: de electronice,de  jocuri si de ghete. Trebuie sa aiba inaltimea potrivita si sa fie din carton destul de rezistent si frumos finisat. Cine are ceva timp, le poate imbraca in hartie de cadouri.

Interiorul cutiilor

Am citit despre multe solutii pentru pastrarea in siguranta a globurilor: suporturi pentru oua, filtre pentru cafea, pahare de plastic.

Eu am apelat din nou la formulele inteligente generale pentru ambalare: folia de plastic cu bule si  buretele obisnuit, ca si cel cu densitate mare,  pe care l-am taiat in fasii, pentru a desparti globurile intre ele.

Fac tot ce e posibil sa ofer un pat sigur globurilor fragile, unele dintre ele foarte vechi si pretioase. In decursul timpului, nu s-a spart nimic in timpul pastrarii acestora, ci, din pacate, atunci cand au fost expuse. Unii le si eticheteaza si fac liste cu ce decoratiuni au, dar eu nu am asa de multe si nu am gasit ca e necesar.

Multe din cutiile originale nu au fost de calitate si s-au stricat in decursul timpului. Au ramas doar cateva.

Pe acestea si pe alte cateva mai mici le asez apoi in aceste cutii mai mari.  Le-am imbracat in hartie de cadouri cu multi ani in urma si acum nu arata prea bine, s-au cam jumulit, dar isi fac bine treaba. Adapostesc in siguranta cutiile mici si se manevreaza usor.

Le depozitez intr-o debara joasa, in atelier, un loc discret si perfect pentru obiecte la care apelez o singura data pe an.

 

Cu lumanarile si suporturile lor este alta poveste.

Pe acestea imi place sa le pastrez laolalta cu celelalte lumanari, in cutii transparente, de la Ikea, sa le am sub priviri, ca sa stiu repede ce e necesar sa mai cumpar.

Tot in cutii transparente pastrez conurile, nucile, frunzele aurite aurite si altele asemenea lor.

Hartia de cadouri, fundele, panglicile merg in sertarele si cutiile potrivite din atelier.

Inca o fotografie a podoabelor de iarna (imi place sa le vad expuse ca la magazin) si gata, le inchid pana iarna viitoare.

Nu sunt trista; ma gandesc la primavara.

 

 

 

Leave a Reply