Iata-ne in prima luna a acestui an, cu planuri si dorinte tocmai bune de pus in practica!

Sarbatorile au trecut si trebuie sa depozitam decoratiunile, impreuna cu amintirile acelor zile, apoi sa facem incantatii pentru o primavara precoce, pe care sa o chemam prin ambianta casei si gradinii noastre.

Despre modul de stocare a podoabelor de iarna voi scrie mai tarziu, pentru ca la noi, in familie, ciclul sarbatorilor de incheie de Sfantul Ioan, cand este ziua tatalui meu.

Dar alte actiuni, specifice inceputului de an, am inceput sa le fac deja:

 

A. Ordine in frigider

Si de aceasta data a fost prea multa mancare si, desi am un meniu personal pe care il respect, la noi se aduna preparate de la mai multe familii. Am portionat parte din ele si am pus caserole la congelator (ca, de exemplu, sarmalele primite de la mama mea), dar altele trebuie aruncate si e pacat. Pe cat posibil dau ce a ramas, dar cele invechite ajung la gunoi.

Ordinea in frigider ajuta la inventarierea alimentelor si sortarea celor care mai sunt bune de cele expirate. In orice caz, cine are mai multa imaginatie sa gaseasca retete pentru ce a ramas bun din perioada sarbatorilor, are de castigat. Luna ianuarie poate fi una de economisire. Cu aport mai mare din camara si mai mic din magazine.

 

B. Stocarea decoratiunilor de iarna

Desi sunt atat de frumoase si mi-as dori sa mai pastrez un timp cateva dintre ele, voi aduna TOATE podoabele ce amintesc de iarna.

Voi scrie despre acest lucru saptamana viitoare, in Organizarea decoratiunilor de iarna.

Pentru mine, iarna se termina pe 6 ianuarie. Toate gandurile,  planurile si eforturile ma duc spre primavara ce se apropie.

C. Cadourile

De cand erau copiii mici si primeau duplicate ale jucariilor si cartilor sau haine care le erau mici, am avut un sistem pentru cadouri. Nu mi-a placut niciodata sa arunc de colo-colo lucrurile de care nu aveam nevoie. Le-am tinut intotdeauna intr-un loc anume si le-am daruit pe cele pe care credeam ca le va aprecia primitorul.

In perioada sarbatorilor se strang fel de fel de lucruri si e bine sa va ganditi daca le este cuiva folositor, in caz ca unele nu va trebuie.

 

D. Curatenia

Dupa operatiunea de strangere a podoabelor de iarna, urmeaza o rearanjare a obiectelor din casa si o curatenie serioasa. Am o casa mare si ma ajuta Organizarea produselor pentru curatenie.

 

E. Ordine in hartii si birou

Cu toata aglomeratia din decembrie, cel putin la mine, s-au strans retete, biletele cu insemnari si alte hartii care trebuie aranjate. Am sisteme pentru fiecare categorie. (Toate lucrurile la locul lor – tiparituri). Voi pastra retetele noi care au placut familiei si care vor ajunge in dosarul dedicat lor.

Urmeaza la rand noul carnet de insemnari in care trebuie sa transfer date. Nu beneficiez inca de avantajul tehnologiei (nu am smartphone, dar copiii mei m-au convins ca imi trebuie si mie unul).

F. Alte activitati

Probabil vor mai urma niste viscole si va fi vreme de stat in casa. In aceasta perioada se mai poate face ordine si: in dulapul de medicamente (de verificat datele si de aruncat medicamentele expirate), in biblioteca, in alte dulapuri si sertare.

 

Leave a Reply