Am pornit acest aranjament de la o bucata de panza vintage, in picatele. Epoca de aur a tesaturilor in picouri a fost in anii ’50, dar a revenit in forta in anii ’70 si din acea perioada este si aceasta fata de masa din damasc fin. Am adorat acest material, dar nu l-am folosit niciodata pentru ca nu am avut vesela potrivita sa o asortez.

masa de Paste

Hotarata sa aranjez o masa colorata pentru acest Paste, am pornit in cautarea unor farfurii potrivite. Si rezultatul a fost minunat, pentru ca am gasit piesele acestea in forma de panselute. Am fost atat de entuziasmata de ele, incat le-am asezat pe masa de cum le-am cumparat. Am scris despre ele in: O avanpremiera pentru masa de Paste.

masa de Paste

Farfuriile de aperitive trebuie asortate cu unele pentru friptura. Mi-ar fi trebuit ceva de culoare alba.  Noroc cu farfuriile din sticla transparenta de la Ikea, sub care am asezat suporturi de hartie, din acelea care se pun la torturi.

Nu va feriti sa folositi lucruri simple pentru a completa decorul. Dantela hartiei scoate in evidenta modelul panselutelor. Si asa am rezolvat problema farfuriei mari!

Aveam si mileuri brodate foarte frumoase, potrivite pentru acest lucru, asa cum puteti citi in: O masa roz, dar am vrut sa arat ca, uneori, avem la indemana obiecte ieftine care ne scot din impas. Trebuie doar sa le dam o sansa.

masa de Paste

Nu am renuntat la funditele asortate cu panselutele! Am pliat servetul de damasc astfel incat intr-un buzunar al sau sa stea fundita, iar in celalalt am strecurat un servetel de hartie. Musafirii, de multe ori, se feresc sa se foloseasca de cel din panza, asa ca ofer ambele posibilitati la masa.

masa de Pasti

Paharele sunt colorate si ele, cum altfel!? Cele pentru apa sunt de la Ikea, le-ati tot vazut pe aici, iar cele cu picior sunt de la mama mea, careia ii datorez faptul ca am foarte multe obiecte frumoase.

masa de Paste

Pentru ca fata de masa are culori de bomboane, iata ca au poposit pe ea cateva reale, de ciocolata, in forma de ou, imbracate in staniol si in suporturi asortate cu un ou Fabergé si cu restul.

Centrul mesei este descris in detaliu in Aranjament cu oua si flori pentru masa de Paste. Imi place cum picourile oualor decorative fac trimitere la modelul fetei de masa.

masa de Paste

Si cum se putea incheia totul altfel, decat cu o dantelarie naturala de liliac alb, glorioasa floare de mai, care se potriveste perfect cu dantelaria suporturilor din hartie. Parfumul sau a invadat intreaga casa.

Si cativa fluturi au poposit pe el.

masa de Paste

Aceasta este masa gandita pentru aceste sarbatori.

Paste Fericit!

 

 

6 Comments
  1. Numai ganduri senine luminate si colorate cu optimism!
    Paste fericit!
    Stella

    • Gandurile mele senine se indreapta si catre tine si catre cei dragi tie, Stella!
      Paste fericit!

  2. Primavaratic, vesel… PERFECT !
    Un Paște fericit !

    • Multumesc, Octavia! Imediat voi ajunge pe la tine, prin Paris. 😉
      Paste fericit!

  3. O masa vesela si romantica,jucausa[fluturii parca zboara peste tot]cu multa culoare,caldura si optimism.
    PASTE FERICIT!

    • Multumesc, Lenti! Stiu ca si tu vei avea o masa frumoasa si sper sa fie cat se poate de vesela!
      Paste fericit!

Leave a Reply