Cumparati in aceasta perioada fructele si legumele de sezon. Dupa ce acestea dispar din piete, incepeti sa consumati mai intai ce ati conservat acasa. Abia dupa ce va terminati proviziile apelati la magazine.
Este un mod simplu de a economisi sume importante de bani. Si daca credeti ca e ceva de la sine inteles ce v-am sfatuit, ganditi-va de cate ori nu ati cumparat rosii fara gust iarna, de la supermarket,  in loc sa savurati aroma rosiilor de curte romanesti, pastrata sub forma de piure, intr-o caserola in congelator, sau sub forma de bulion sau ketchup?

Nu voi da retete de muraturi sau de alte conserve; se gasesc multe in carti sau pe internet, va dau doar un pont despre cum pastrez rosii peste iarna (pe langa cele puse la borcan).

Rosiile se pun la congelator in caserole mai mici sau mai mari, dupa cum vor fi folosite: de la un mic sos la o supa de rosii. Gustul lor este identic cu cel de peste vara.

Fructele si legumele din magazine sunt aduse de departe iarna, timpul scurs de la culegere la vanzare este lung si ele isi pierd substantele nutritive, iar de gust ce sa mai vorbim! Costul ecologic este de asemenea mare, datorat consumului de combustibil pentru transport si depozitarii acestora.

   Ce e bine pentru buzunarul dumneavoastra e bine si pentru planeta!

Si inca un sfat: incercati doar unul-doua feluri de conserve noi intr-un sezon pentru a nu risca sa aveti toata camara de iarna un dezastru.

La Ikea se gasesc pungi cu zip pentru congelator, foarte frumoase si practice. Scrieti data ambalarii si denumirea continutului cu marker permanent pentru a nu risca sa pierdeti datele.

Pentru a decora si a identifica borcanele cu conserve folositi formularele: Etichete pentru conserve.

Leave a Reply