Mirodenii pentru iarna

Conservati ierburile folosite ca mirodenii in mai multe moduri.

Daca vreti sa le cumparati de la supermarket pe timpul iernii, veti cheltui multi bani, pe cand e foarte simplu sa le pastrati in mod adecvat acasa.

La congelator

Dupa ce ani de zile am congelat marar, patrunjel, leustean in pungi compacte din care taiam cat era necesar la mancare, am descoperit o metoda mult mai eleganta. Mirodeniile se maruntesc,

portiile mici se indeasa in suporturi pentru gheata,

iar cele mari in suporturi improvizate, de exemplu din ambalaje pentru Madelaine, se adauga putina apa, se ingheata la congelator,

 

apoi se scot si se introduc cuburile in pungi alimentare cu zip etichetate.

Suportul de maruntire, suportul de cuburi de gheata si pungile zip sunt de la Ikea.

Busuiocul pentru pesto este recomandat a se strivi in mojar cu putin ulei de masline, apoi se procedeaza la fel ca la celelalte.

 

Prin uscare

Ierburile care se preteaza la uscare (cimbru, marar) se pot atarna prin casa, imbracate in hartie de cadouri pentru a nu se prafui si legate cu snururi colorate. Sunt decoratiuni rafinate care costa foarte putin si vor face in final mancarurile gustoase.

 

 

In ghivece

Pentru a decora mancarurile e nevoie de ierburi proaspete. Cateva dintre ele se preteaza a se pastra peste iarna in ghivece. Verdeata de pe pervaz inveseleste bucataria.

 

Leave a Reply