Fursecuri ornate

Pastrati o dupa-amiaza special pentru a pregati prajituri de Paste impreuna cu familia. Copiii se vor bucura sa le orneze cu zahar colorat.

 Reteta de baza este de fursecuri.

Ingrediente:

200g unt

150g zahar farin

2 linguri zeama de lamaie

4 galbenusuri de ou

400g faina

1 lingurita rasa praf de copt.

Cu o ora inainte de a prepara prajitura aduceti toate ingredientele in bucatarie.

Untul se bate spuma, se adauga zaharul pudra amestecand continuu, galbenusurile unul cate unul si in final praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si faina. Cand adaugati faina schimbati paletele de crema de la mixer cu paletele de aluat pentru ca aluatul rezultat este destul de tare. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la frigider o ora.

Dupa o ora se incalzeste cuptorul la 170°C, apoi se taie o treime din aluat si se intinde la o grosime cam cat muchia de cutit. Trebuie insistat pentru ca nu se intinde prea bine. Se foloseste un paharel de lichior pentru rondele sau alte forme pentru figurinele dorite.

Pentru Paste am folosit in plus o forma ovala pentru ousoare si o forma de iepuras.

Fursecurile se coc la 170°C timp de 8-10 minute. Atentie la foc pentru ca se ard repede. Se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza dupa dorinta.

 

Ornamente din zahar se gasesc la toate marile magazine. Tuburile cu culori sunt de la Dr. Oetker.

Daca intentionati sa pregatiti fursecuri simple, inainte de a le coace ungeti-le cu albus de ou si presarati pe ele nuca, migdale, fistic, toate pisate. Puteti si dupa coacere sa le ungeti putin cu miere de albine si sa le presarati cu nuca.

 

 

In fotografii sunt prezentate fursecurile pregatite pentru Paste.

Din compozitie ies cam o suta de fursecuri. Dublati compozitia daca doriti mai multe.

 

Spor la prajiturit!

Leave a Reply