Multi-multi ani am improvizat ladite pentru pastrarea semintelor: din unele ramase de la fructele cumparate en-gros sau din cutii de carton de toate felurile.
Uite ca am ajuns cu pedanteria si in zona gradinaritului: semintele se odihnesc acum intr-o ladita de bonton.

 

 

ladita de seminte

Am prins etichetele cu agrafele pe care le aveam prin casa; voi cauta totusi ceva specific gradinaresc

 

Deocamdata, din pricina ultimilor ani ceva mai tumultosi, varietatea pretioaselor bobite este saraca si nu am avut nevoie decat de o ladita. Dar intentionez sa am cate una pentru: flori, legume, mirodenii.
Pentru ca semintele de tomate s-au replicat in nenumarate variante pentru acelasi soi, am realizat niste plicuri mari in care am strans alte plicuri mai mici cu semintele din diferiti ani, din gradina proprie, sau cumparate, sau primite. Pe ele am pictat in acuarela soiul respectiv. Pedanterie pana la capat!

 

plicuri cu seminte

Plicuri incapatoare in care se pastreaza semintele aceluiasi soi, provenite din mai multe surse si din ani diferiti

 

Cutia este din placaj, iar modelul – o varianta din multe altele pe care am brodat ideea de organizare a lucrurilor marunte.
(Veti vedea in curand cat de bune sunt pentru unelte!)

Vopsita intr-o nuanta inchisa de nuc, pare deja veche. Un mic desen si un inscris o fac unicat.

 

ladita de seminte

Se face inventarul dintr-o privire!

 

Ladita cu seminte inchide cercul organizatoarelor pentru gradina pe care le-am prezentat aici.

Cu mai mult timp in urma am scris despre organizarea semintelor aici. M-a intristat sa recitesc acel articol, pentru ca acolo imi propusesem sa fac o comunitate de bloguri, initiativa de care s-a ales praful. Poate incerc altceva. Oricum, articolul e folositor, deoarece propune mai multe variante de organizare si fiecare isi poate alege ceva convenabil.

Iarna nu prea am avut anul acesta. De saptamana viitoare incep sa pregatesc ghivecele pentru rasad si sper sa eliberez de materiale zona de gradinarit din garaj ca sa o prezint asa cum se cuvine.

 

6 Comments
  1. Ma recunosc muta de admiratie!

  2. Ceva asemanator am facut si eu pentru semintele mele mai putin partea artistica a etichetelor, eu le-am printat. Imi plac foarte mult si indeamna la gradinarit cu mai multa motivatie:)!

    • Daaa! Sa umbli printr-o gramada de plicuri amestecate si sa nu gasesti exact acele seminte pe care le cauti!

  3. BUna dimineata.Arata foarte bine dar mai mult apreciez utilitatea. Este si un calendar alinsamantarilor care nu te lasa sa uiti ce ai de semanat si in ce perioada.Multumesc pentru idee. O zi minunata va doresc.

    • Multumesc! Am in vedere un astfel de calendar si voi scrie despre el.
      Se apropie primavara, asa ca va urez gradinarit cu spor!

Leave a Reply