Daca admirati decoratiuni din ghirlande si va ganditi ca nu aveti de unde sa le cumparati exact asa cum le doriti sau credeti ca nu vi le permiteti, aflati ca este foarte simplu sa le montati singuri.

 

decoratiuni Craciun

 

Am cumparat toate accesoriile de la Metro: ghirlande din brad artificial de 2,70 m lungime, globuri de mai multe marimi (intre 30 si 60 mm), din plastic neaparat pentru ca cele din sticla se sparg repede la manevrari, in doua culori (rosu si alb/argintiu) si diferite texturi: mate, lucioase si cu sclipici. Eu prefer mereu ca de Craciun sa folosesc culorile traditionale, dar in magazin exista multe altele. Pentru astfel de aranjamente nu trebuie utilizate globuri foarte mari; nu dau bine in ansamblu. Pentru fixarea lor am folosit sarma subtire verde, din cea pe care o utilizez la gradina.

 

decoratiuni Craciun

 

Ghirlanda din fotografii contine cam 80 de globuri; daca o vreti mai bogata, va trebuie 120 de globuri sau mai mult.

O ghirlanda costa 25 lei, iar globurile necesare pentru decorarea ei, aproximativ 60 lei. Costul e dat de cat de incarcata vreti sa fie aceasta la final.

Bineinteles ca sunt bune chiar globurile pe care le aveti prin casa, cu conditia sa fie suficient de multe; doar 4-5 disponibile de un tip sunt prea putine.

Am lucrat intr-0 dimineata de duminica, la cafea cu sotul meu, apoi intr-o dupa-amiaza la un film si nici nu am simtit ca am muncit realizandu-le.

 

decoratiuni Craciun

 

Procedeu:
  1. Ghirlanda se intinde pe o suprafata mare (are 2,70 m lungime). Eu am asezat-o pe masa si m-am ajutat de spatare de scaune si de un carucior de servire.
  2. Se scot toate globurile din cutii. Se taie sarma in bucati de 5-6 cm lungime.
  3. Mai intai se fixeaza pe ghirlanda globurile mari, cam la o palma unul de altul (15 cm) si alternand culorile si texturile disponibile.
  4. Se continua cu globurile de marime mijlocie care se fixeaza intre cele mari, apoi cu cele mai marunte care trebuie sa fie si cele mai numeroase in ansamblu. Globurile se aseaza pe ramurele in toate directiile ca sa nu arate in final ca un sir indian pe ghirlanda.

 

Se pot adauga luminite. Eu am fixat beculetele imediat dupa montarea globurilor pe unele, iar pe altele dupa ce le-am potrivit in pozitia finala.

Ghirlandele pot decora fatade, scari, mobiler sau se pot face din ele coronite.

 

decoratiuni Craciun

 

1 Comment
  1. arata absolut minunat

Leave a Reply