5. O bucatarie bine organizata – zona pentru luat masa

Cititi mai intai:

1. O bucatarie bine organizata

2. O bucatarie bine organizata – amenajarea generala

3. O bucatarie bine organizata – zona pentru prepararea mancarii

4. O bucatarie bine organizata – zona pentru prepararea prajiturilor

 

Zona pentru masa din bucatarie – pentru noi e locul in care mancam dimineata, la pranz si seara, iar mesele restranse cu prietenii, de obicei tot aici le organizam.

Locul este izolat de zona de pregatire a mancarii. Dupa cum ati aflat din articolele precedente, in bucatarie exista trasee diferite de pregatire a mancarii si de aranjare a mesei, astfel incat, atunci cand exista mai multe persoane, acestea sa nu se incomodeze. Acest lucru a fost posibil, in cazul prezentat, prin plasarea unei insule in centrul camerei.

Dulapul din dreapta mesei este realizat din corpuri superioare, de fapt, (din cele de suspendat). La aceasta solutie am apelat tot din cauza ingustimii acestei camere. In ciuda temerei ca nu va fi prea bine ce fac, s-a dovedit practic acest dulap cu o adancime de doar 40 cm, pentru ca pe el sunt insirate obiecte pentru masa si se folosesc usor toasterul si taietorul electric.

Aici sunt sertarele cu vesela pe care o folosesc zilnic: in primul sertar – tacamuri, in al doilea – cosul cu paine si in cel de jos – farfuriile. In partea de mijloc este un suport pentru sticle, iar in sertarele din dreapta sunt servetele si castroane de toate dimensiunile. Pentru a tine tacamurile sortate, am folosit suporturi din lemn de la Ikea.

Pe blat si deasupra sunt: borcanele pentru biscuiti si cereale (Ikea), cutia cu pliculete de ceai, borcanul cu zahar cubic, o cutie metalica pentru fursecuri si alte lucruri care, ocazional, isi gasesc locul aici. De sarbatori asez aici, la indemana, si cesti si un espresor.

Dulapurile cu cesti, pahare si alte farfurii se afla pe acelasi perete, dupa usa.

O mentiune speciala despre suporturile cu obiecte pentru masa. Intr-unul am asortat vase de ceramica pentru ulei, otet, servetele, sare, piper si tot ce mai este necesar, in functie de felurile de mancare. Este mai practic decat sa le aduc la masa separat. In aceasta perioada imi cam bat capul cum sa modific acest aranjament pentru sarbatorile de iarna. Ar trebui sa arate mai elegant si sa aiba mai multa stralucire.

Pentru micul dejun am o alta tavita cu borcane de miere si dulceata, doze de zahar, cafea si lapte condensat. Eu nu sunt o adepta a portiilor mici (care inseamna bani mai multi cheltuiti), dar aranjamentul de acum este de conjunctura.

Masa este aranjata pentru o sarbatoare in familie. Dar despre ea, intr-un articol viitor.

Si serialul despre bucatarie va continua cu alte detalii.

 

2 Comments
  1. Arată foarte bine.Mersi de idei.

  2. Multumesc si eu pentru aprecieri. Te mai astept pe aici.

Leave a Reply