Când am scris despre această masă cu temă marină nu îmi imaginam că vor veni veri în care doar voi visa la mare. Mi se părea de neconceput să treacă un an fără plajă. Iată că astăzi nu numai eu, ci mulți alții au rețineri și preferă să se plimbe în locuri mai izolate. Sau rămân acasă.

Este timpul să aduc din nou aerul marin în propriul cămin. Mă voi inspira de la această masă aranjată cu ceva timp în urmă. Sper că vă amintiți cu plăcere de ea.

(Articol actualizat).

Aranjarea mesei

Îmi doream de mult timp să aranjez o masă cu temă marină.

Acum am toate elementele pentru a o face memorabilă:

masa cu tema marina

…farfuriile de la Zara, găsite în perioada reducerilor, cu desene delicate…

masa cu tema marina

…vasele cu forme marine…

vis marin a11

…suporturile de lumânări umplute cu nisip și scoici…

masa cu tema marina

…și cele pentru șervete…

masa cu tema marina

…colecția de scoici, melci și corali, care a tot crescut, an de an.

masa cu tema marina

Nimic mai potrivit aici decât paharele fine de cocktail, ușoare ca aerul și care așteaptă niște băuturi răcoroase.

masa cu tema marina

Iar fața de masă întregește ansamblul atât de bine! Are culoarea nisipului, iar modelul imprimat amintește de lumea fabuloasă din adâncuri.

masa cu tema marina

Pentru aranjarea mesei am folosit:

  • farfurii, castroane de la Zara;
  • vasele cu lumânari și paharele de la Ikea;
masa cu tema marina
  • suporturile de șervete sunt cumparate de la un magazin local;
  • tacâmuri, șervete, scoici, melci, corali din colectia proprie;
masa cu tema marina
  • materialele sunt impermeabilizate, ceea ce le face utile afară, în grădină.
masa cu tema marina

Mâncarea

Mâncarea trebuie, de asemenea, să fie adecvată temei. Oferta de produse de mare din magazine este pe gustul oricui.

Rețeta preferată a familiei este șalăul cu sos de maioneză. Am adorat acest fel de mâncare din copilărie și am continuat tradiția moștenită de la mama mea. M-am uitat prin fotografii și nu am găsit niciuna pe care să v-o arăt. Când voi pregăti șalău, voi adăuga o poză la acest articol.

Pentru detalii rafinate, se pot folosi scoici pe post de suporturi.

prezentare icre de somon

… Sau zahărul pentru cafea poate avea forme speciale.

decor de mare
decor de mare

La fel, cuburile de gheață, sau orice altceva amintind de masa cu temă marină.

Nu-i așa că s-au adunat toate într-un ansamblu cum nu se poate mai frumos?

Iar pentru cine dorește să evoce culoarea apei, câteva obiecte azurii își pot găsi tot atât de bine locul aici. Pot fi pahare, farfurii, obiecte decorative.

O vară cât mai bună vă doresc!

14 Comments
  1. sublim de-a dreptul! De dor de mare si de-acasa! Iar suporturile de farfurii sunt geniale (am dat o fuga si in magazin, vad ca nu te-ai zgarcit, modelul e disponibil si ca fata de masa si tislaufer si mie imi trebuie toate – mai ales ca e in gama mea de culori si de imprimeu!)Bine te-ai intors – si inca nu cu mana goala! 🙂

    • Multumesc, Manu! De cand vreau sa aranjez o masa pe aceasta tema! M-am oprit mereu pentru ca, desi aveam multe obiecte, nu reuseam sa intregesc ansamblul. Fata de masa a reusit asta. Imi place si mie foarte mult. Selectia de materiale o fac dintr-o gama foarte mare si sper ca gustul sa nu ma insele!

  2. m-am grabit si am uitat sa intreb ceva – ce structura are materialul la colectia noua? Nu e ca o musama, cu structura aia cauciucata, nu?

    • Am auzit de materialele acestea impermeabilizate de ceva vreme, cum cuceresc designul de interior pentru ca rezista la murdarire si cum sunt tot mai folosite pentru a imbraca scaune si canapele, pentru fete de masa.
      Nu sunt ca musamaua; tesatura are aspect de stofa sau de rips (depinde de model), este moale si curge. Doar fasaitul usor aminteste de faptul ca este acoperita cu o substanta care o impermeabilizeaza.
      Eu am probat-o asa cum fac cu tot ce pun in vanzare si am picurat pe ea inclusiv suc de la sfecla rosie. Nu ma gandeam ca voi scoate pata complet, dar am reusit. Acum nu vreau sa spun ca sunt indestructibile, or avea puncte slabe, dar pana acum sunt multumita de ele.

  3. e perfect, la asta ma asteptam! Am asa 2 fete de masa (nu doar pentru copii, dar si pentru linistea oaspetilor, cu fetele astea de masa nu isi mai face nimeni griji daca varsa putin vin rosu pe fata de masa). Nu ma astept sa fie indestructibile, doar sa imi lase timp sa apuc un servet – si astea o fac cu brio! Tocmai vroiam sa scriu ca dupa ce mi le cumpar – revin cu review pe site, dar am verificat si nu exista optiunea asta! Poate o iei in calcul! 🙂
    Si da – e super nebunie cu materialele astea (fie impermeabilizate, fie greu flamabile, fie cu factor termic si tot asa), poate iti faci timp si iti pui in program sa mergem amandoua la Heimtextil in Frankfurt in ianuarie – au evoluat asa de mult in ultimii ani: in culori, modele, textura, intrebuintari. Sigur ti-ar placea! 🙂

  4. Un aranjament foarte frumos!Culori calde,blinde,imbinate perfect care te linistesc si te duc cu gindul la concediu(care la mine nu stiu daca va veni)Te pup si iti doresc linistea pe care o inspira masa ta!

  5. O încântare ca de obicei tot ce creezi !

  6. Totul e impecabil. Superb!

  7. Asa cum ne-ai obisnuit, totul este aranjat cu mult bun gust si atentie la fiecare detaliu. Cu toate astea, de feicare data ma uimesti cu ideile noi pe care le pui in practica.

    Multumesc mult de inspiratie ! Felicitari !
    Toate cele bune !

    • Multumesc pentru aprecieri!
      O vară frumoasă și liniștită îți doresc!

Leave a Reply