In primul rand vreau sa va spun ca, daca va asteptati la informatii interesante despre cosmetice, nu acesta este locul unde le veti gasi.

Nu prea citesc articole de specialitate si cumpar destul de putine farduri.

Pe de alta parte, consider ca un aspect ingrijit este un semn de politete si contribui cum pot in acest sens.

 

Organizarea insa… aici intram deja in alta poveste! Este o a doua natura pentru mine si am cateva lucruri, interesante sper, de spus.

Imi tin cosmeticele de multi ani de zile intr-un scrin pe care il am cam de cand m-am casatorit. A stat in dormitor la apartament, iar acum este plasat in baie (de fapt in balconul atasat acesteia).

Are blatul destul de mare si trei sertare incapatoare (si ar cam fi cazul sa intre intr-o reconditionare!)

L-am aratat mai demult, intr-un articol in care povesteam cum am aurit oglinda bunicii.

 

Varianta frugala

Pe scrin sunt mai multe lucruri, dar pe noi ne intereseaza acum o farfurioara pe care sunt asezate cateva farduri, plus o sticluta de fond de ten de langa ea si o oglinda care mareste, din care se vede doar piciorul.

 

organizare cosmetice

 

Acestea reprezinta esentialul pentru un machiaj dintr-o zi obisnuita. Imi place sa le gasesc pe toate grupate, mai ales cand ma grabesc.

Aceasta farfurioara inseamna de fapt automatismul unei  activitati pe care nu vreau sa o sar, dar nici nu vreau sa imi acapareze timpul.

 

organizare cosmetice

 

Uneori, unul-doua obiecte ajung in trusa de farduri din geanta, cea despre care am scris cu mult timp in urma aici.

Varianta extinsa

Cand imi doresc un machiaj mai elaborat, nu imi ramane decat sa deschid primul sertar.

 

organizare cosmetice

 

Am asternut in el o foaie de tapet plastifiat care se curata usor cu o carpa umeda si se vede frumos prin cutiile transparente.

 

organizare cosmetice

 

Aici stau aranjate mai multe cosmetice, mai variate, si care au necesitat organizare, plus cateva amintiri, cutiute vintage, diferite mostre.

 

organizare cosmetice

 

Dar singurul organizator cumparat special este cel de rujuri.

In rest, am avut mereu in vedere sa pastrez cutii interesante, mai ales din plexiglas, dar si din alte tipuri de plastic sau din carton caserat.

 

organizare cosmetice

 

De pilda suportul negru este foarte elegant; il recunoasteti? De sarbatori, la Lidl se vand fructe uscate ambalate asa. Prezentarea este impecabila, continutul delicios si, dupa ce il mancam, cutiile ajung in sertare, iar mini-scafele (pentru ca au si asa ceva) ajung in borcanele cu mirodenii.

Restul de cutii sunt de la alte dulciuri sau cosmetice, de diferite forme si dimensiuni, adaptate situatiei.

(O mentiune pentru cartoanele care se zaresc in partea de jos a fotografiei: sunt insemnari pe care le fac pe capacele cutiilor de vopsea de par, cu data aplicarii lor. Nu mai trebuie sa tin minte pe de rost date, nuante…)

 

organizare cosmetice

 

In al doilea sertar sunt provizii diverse, de la sapunuri, pasta de dinti, la servetele cosmetice.

 

Varianta pentru calatorii

In al treilea sertar sunt cateva obiecte pe care le pastrez pentru voiaje.

Fie ca este vorba de o plecare de o zi sau de concediu, aici sunt grupate suficiente maruntisuri, incepand de la recipiente mici in care se pot transfera cosmetice, la suporturi din plastic cu zip pentru farduri si aplicatoare, etichete pentru bagaje sau truse de cusut. (Am pastrat, drept exemplu, punguta cu medicamente pe care a luat-o sotul meu in calatoria de saptamana trecuta.)

 

organizare cosmetice

 

Nu stiu cum se intampla la voi, dar pe mine ma enerveaza cumplit sa caut prin casa asemenea lucruri cand am nevoie de ele.

Imi place sa fac bagaje rapid, indiferent daca e vorba de calatorii scurte sau lungi si trebuie ca totul sa fie la indemana.

 

Curatarea pensulelor si bureteilor

Bureteii si pensulele ajung dupa folosire intr-o cutie si o data la cateva saptamani le insir pe un servetel si folosesc o substanta speciala pe care o pulverizez peste ele, apoi le sterg cu un alt servetel cosmetic.

 

organizare cosmetice

 

NOTA: Aici am tratat doar organizarea fardurilor; pentru piepteni, perii si alte cele exista o altfel de organizare despre care voi scrie cu alta ocazie.

1 Comment
  1. Super idei! Ma bucur ca ti-am descoperit blogul.

Leave a Reply