Birourile mele – drumul catre amenajare

Am scris la inceputul anului despre birourile mele aici.

 

birou

 

Eram incantata de noul loc de lucru din casa si de blaturile cumparate de la Ikea.

Ma gandeam ca va fi provizoriu, ca e chiar in living room si nu da bine sa se vada lucrarile mele insirate in diferite stadii de lucru, dar e un loc atat de frumos, pentru ca:

  • am un ochi de fereasta foarte mare din care pot privi gradina in diferite stadii: acum urmaresc cresterea merelor si perelor din pomi, dupa ce am admirat ploaia de flori albe din ei, cu zburatoarele aferente, mici si mari;
  • daca ma ridic usor, vad randurile de rosii si ochesc fructele lor inca verzi, dar care cresc incet-incet; pe fundal se zaresc picaturi rosii care sunt, bineinteles, fructele zmeurisului;
  • stau trantita pe scaun si urmaresc zborul pasarilor in inaltul cerului, urmaririle, jocul lor zglobiu; uneori si linia trasata de cate un avion;
  • ma infior de nori ciudati sau incredibil de interesanti;
  • in zori privesc cum se crapa de ziua, cum lumina sparge la un moment dat intunericul, iar dupa-amiaza astept ca umbrele sa creasca pana acopera totul in jur, si aproape in fiecare zi culorile, nuantele, tentele, vibratiile sunt altfel;
  • in general, sufletul mi-e atat de plin doar pentru ca am ales in sfarsit un loc caruia nu ii dadusem atentie atatia ani de zile.

 

Da, aici va fi zona principala de lucru cat voi locui in aceasta casa.

Cand voi primi musafiri, blaturile vor fi pe post de bufet, sau de bar, sau de prezentare a prajiturilor. A cafelelor. A aranjamentelor imbietoare. Va fi foarte nostim ca toate acestea sa creasca pe fundalul verdetii din gradina.

 

Problema este ca aceasta comutare intre cele doua cazuri, lucru/entertainment, sa fie usoara, naturala si simpla. Ca atunci cand nu lucrez, locul sa para decor, pur si simplu. Cred ca este problema multor oameni cu case mici, in care diferitele activitati se intretaie  si se lovesc unele de altele.

Dar si intr-o casa generoasa, iata ca se ivesc astfel de situatii care trebuie rezolvate.

 

Am inceput sa pun cap la cap ideile si cateva solutii au iesit la iveala.

Cele doua laturi care marginesc fereastra vor fi acoperite de rafturi incapatoare.

Pentru partea dreapta am cumparat un raft Kallax de la Ikea, in care am aranjat bibliorafturi si alte lucruri pentru birou.

 

raft

 

Pentru a organiza hartiile, am construit rafturi specializate din placaj. (Am pus deja prototipul in vanzare aici.)

 

raft

 

 

Pentru alte obiecte marunte pe care le doresc expuse ca sa le gasesc usor aveam deja proiectat raftul in stil amfiteatru. (Am scris despre el aici si l-am pus in vanzare aici.)

 

raft

 

Acestea se pot aseza in raftul Kallax…

 

raft organizare

 

…sau se pot aranja precum cuburile, dupa dorinta.

 

raft organizare

 

Toate bune si frumoase, doar ca voiam sa ascund obiectele de birou cumva. Si atunci m-am gandit la niste “tablouri”.

 

Pentru ca aceste mici tablouri sa fie folosite multilateral, le-am dotat cu magneti puternici si le-am folosit:

  • pentru mascarea rafturilor Kallax;

 

raft organizare

 

  • pentru mascarea organizatoarelor Gamacrafts;

raft

 

  • ca tablouri de sine statatoare.

tablou 1

 

Pe langa magnetii lipiti, le-am prevazut cu suporturi metalice pentru a le mentine verticale.

 

tablou 2

 

Iar pentru fixarea pe rafturile Gamacrafts, setul cuprinde placute metalice care se lipesc de rafturi.

Sistemul este suficient de puternic pentru ca tablourile sa se mentina suspendate de rafturi, dupa cum se vede in fotografie.

 

raft

 

Tablourile pe care vi le arat au lipite pe ele colaje, dar cele pe care le voi pune in vanzare in magazinul online sunt acoperite doar cu gesso pe fata/verso.

Ele pot ramane albe, simple, pana apare o inspiratie: se pot lipi fotografii, se pot picta cu tempera sau ulei sau se pot atasa pe ele chiar obiecte in relief.

In poze sunt colaje cu flori, insa am multe alte idei si posibilitati de a le decora si o voi face la cerere.

Am o colectie imensa de fotografii cu cele mai variate obiecte: de la vesela, mobila, ceasuri, bijuterii, masini, plante, tablouri, cladiri, la fel de fel de decoratiuni; fara exagerare, mii de posibilitati.

Dar fiecare le poate personaliza, asa cum spuneam mai sus, cu fotografii, cu desene ale copiilor, cu mici lucrari de crafting sau pot fi pictate.

Tablorile prevazute cu magneti se agata rapid de suporturile metalice si acopera rafturile pe care nu le vrem expuse privirilor.

 

Ca voi permuta rafturile intre ele sau le voi aranja altfel, ramane de vazut, dar principiul ramane acelasi: loc deschis pentru lucru si acoperit cu tablouri in restul timpului.

 

Dar este doar inceputul amenajarii spatiului de lucru.

 

Leave a Reply