Am inceput acest blog scriind despre organizare si am descris, de-a lungul timpului, diferite sisteme.

Adica, mergea sa folosesc lucruri pe care de obicei le aruncam, ca aici…

 

organisation

Organizare cu obiecte carora nu le gasim rostul

 

…sau sa cumpar sisteme sofisticate pentru aranjarea diferitelor obiecte, ca aici…

 

organizarea mirodeniilor 16

Organizarea mirodeniilor

 

…sau aici…

 

kitchen drawers

Sertarele din bucatarie

 

…sau sa fac rafturi simple, ca aici.

 

raft organizare

Obiecte esentiale pentru organizare

 

Dar am constatat ca am nevoie si de alte organizatoare pe care nu le gasesc in comert. Asa s-a nascut ideea de a le construi pentru mine si de a da posibilitatea si altora de a le cumpara si folosi.

 

 

O buna organizare a obiectelor inseamna sa le poti vedea pe toate deodata, sa poti folosi din ele fara sa le deranjezi pe celelalte, sa arate ordonate in timp.

Daca sistemul devine dezordonat pe masura utilizarii lui, inseamna ca el nu e bun sau ca nu este potrivit pentru persoana care-l foloseste.

Niciun sistem de organizare nu se potriveste tuturor oamenilor. Pentru ca fiecare are propria metoda de a trai cu lucrurile din jurul sau.

Cand vine vorba de a aranja obiectele, recunosc ca eu sunt mai tipicara, desi nu am mania ordinii. De multe ori e dezordine prin casa, dar nu imi place asta, nu ma simt confortabil cu aceasta situatie si ma gandesc cum as putea limita haosul creat.

De obicei inseamna ca sunt prea multe lucruri pentru care nu am locuri adecvate de stocare. Asa ca elaborez modalitati noi de amenajare.

 

Pentru un dulap de bucatarie in care am organizat dulciurile pentru decorarea prajiturilor, folosisem un raft. Exista aranjarea pe verticala, dar nu eram multumita pentru ca nu vedeam imediat tot ce se afla acolo.

 

organizare

 

Asa ca am imaginat un organizator dupa modelul amfiteatrului.

Desi sunt exact aceleasi obiecte de mai sus, par mai multe pentru ca au devenit vizibile toate.

 

raft organizare

 

Nu numai pe rafturi, ci si deasupra organizatorului, pe lateralele sale si in fata se pot aseza ordonat obiecte pe care le observi din prima privire.

Am pastrat si pungute pe langa borcane ca sa arat ca se aseaza si ele foarte bine in ansamblu.

Nu stiu daca ati mai vazut astfel de rafturi, eu nu! si de aceea sunt foarte mandra ca m-am gandit la teatrul antic pentru a rezolva o problema de organizare a obiectelor 🙂

Materialul folosit este placajul. Mi se pare un material aspectuos chiar daca nu este vopsit, usor de lucrat si destul de economic.

Am observat ca devine din ce in ce mai utilizat  de constructori si de decoratori din lumea intreaga pentru o gama variata de lucrari.

Pornind de la acest model ca baza, am configurat si in alte moduri rafturile, asa incat sa fie folositoare pentru multe alte obiecte.

Pot fi utile nu numai pentru bucatarie, ci si pentru birou, activitatile copiilor, atelier.

Pentru tineri si cei care nu au mobila suficienta in casa este un mod de a incepe organizarea caminului. Se pot aranja precum cuburile si pot stoca o multime de maruntisuri.

Dar noutatea nu va fi doar asta!

 

Leave a Reply