In timp ce zugravii isi fac treaba, reconditionez si eu cateva obiecte.

Si trisez un pic!

Pentru ca nu merita mereu sa cumparam lucruri valoroase sau sa aruncam ce avem si sa inlocuim cu altceva nou.

Exista obiecte in care trebuie sa investim, dar in altele nu. Vom vorbi, oricum, de multe ori pe aceasta tema.

Am achizitionat de anul trecut niste galerii noi, anticipand reamenajarea holului de la intrare. Sunt de culoare auriu antichizat si mai solide decat cele dinainte, dar nu sunt din cele scumpe, nimic costisitor. Se numesc Opera.

aurire obiecte

Pentru ca aveam deja accesoriile pentru prinderea draperiilor, am hotarat sa trisez un pic si unor suporturi ieftine, din plastic si care aratau destul de rau sa le dau o fata mai apropiata de aspectul galeriilor.

Nu m-am complicat cu procedee deosebite; stiti deja din articole straine sau de pe youtube ca sunt o multime de scheme incalcite prin care se trateaza obiectele. In fapt, am folosit doar doua produse, dar si unul singur e suficient in anumite circumstante.

Materiale

– spray cu lac auriu (Lidl)

– solutie de antichizat (magazin de pe internet, nu mai stiu exact care).

Observati cat de urata era culoarea, ce imita alama, de pe ele.

aurire obiecte

Procedeu

1. Am colorat cu auriu respectand indicatiile de pe flacon.

2. Am lasat la uscat 24 ore.

aurire obiecte

Lucrarea se poate termina la acest punct, dar eu am vrut ca accesoriile sa se apropie mai mult ca aspect de galeriile cumparate. Deci am continuat:

3. Am aplicat substanta de invechire (Precious Metals) cu o pensula, insistand in zonele de imbinare a suprafetelor.

4. Am sters surplusul cu o carpa de bumbac.

5. Am lasat sa se usuce cateva ore.

aurire obiecte

SFAT: Daca sunteti pasionati de lucrari DIY, de crafting, vorbiti cu prieteni interesati si cumparati diverse produse impreuna. Sunt scumpe, iar unele dintre ele se folosesc rar, asa ca nu veti reusi sa ajungeti la fundul borcanului, cum s-ar zice. La un moment dat expira fara sa fie utilizate complet.

In acest fel costul unei lucrari se micsoreaza enorm si veti avea un imbold mai mare sa incepeti sa mesteriti si va sa imbunatatiti casa.

Asa cum am procedat cu aceste suporturi aurii, se pot reconditiona obiecte ieftine luate de la talcioc sau de la magazine cu pret fix: veioze, farfurii, bibelouri.

E uimitor ce mult poate schimba un strat de vopsea!

Leave a Reply