Dupa cum spune si titlul, am mai multe birouri acasa: ele sunt definite de zonele de lucru.

Am un birou in biblioteca (pe care nu l-am aratat inca) unde tin actele si despre care voi scrie cu alta ocazie.

Un altul in atelierul din pod, atelier care a trecut prin multe transformari de cand l-am descris intr-un articol.

Aceasta este o fotografie veche, de atunci. Daca vreti sa cititi despre el, apasati aici.

 

atelier2

 

Am avut un mic birou si in bucatarie si nici despre el nu am scris; pana sa scriu, deja a disparut de acolo. El era de fapt format dintr-un dulap cu patru sertare pe care am asezat un mic blat de lemn asemenea celor din bucatarie.

Am mutat acele sertare in alta camera si acum sprijina doua blaturi imense, albe si lucioase, cumparate de la Ikea. Acestea se numesc Linnmon, au impreuna 3m lungine si o latime de 0,75m. De la ele trebuie sa pornesc aranjarea zonei de creatie/ proiectare.

 

birou

 

Sunt fericita ca le-am gasit. Au acea suprafata alba, lucioasa, stralucitoare, in care se oglindesc copacii din gradina, pe care mi-o doream atat de mult! Aceasta va reprezenta punctul de plecare, inceputul, momentul alfa, pentru ceea ce voi realiza. Este intimidant, dar mult mai mult incitant!

Va arat acum de unde pornesc cu organizarea acestui spatiu.

Toate obiectele acestea insirate, aranjate intr-un fel pe categorii, dar care arata foarte rau asa cum sunt acum, vor trebui sa “dispara” in organizatoare.

Accesul la ele trebuie sa fie usor (este ceea ce numesc eu “sa iau exact ce imi trebuie cu ochii inchisi”) dar in acelasi timp, sa fie “invizibile” cand nu am nevoie de ele.

 

atelier

 

Va fi un proces de durata, dar care va trebui castigat!

Stiu ca in cazul bucatariei a fost nevoie de luni de zile in care sa organizez lucrurile de acolo, dar a fost totul atat de bine gandit, incat ceea ce am adaugat pe parcursul anilor nu a stricat sistemul, ci doar l-a imbunatatit.

Daca vreti sa cititi despre cum am organizat bucataria, aveti o serie de articole aici, aici, aici, aici, aici si in mod special despre sertare cititi  aici si aici.

 

kitchen drawers

 

Mai am blaturi de lucru pentru atelierul de lucrat lemn (si nu numai), dar si despre acesta voi scrie cu alt prilej.

 

Subiectul birourilor va fi, de fapt, un serial in toata regula!

 

atelier

 

Deocamdata, cu laptopul si cafeaua langa mine (se vede cum se ridica aburul?) ma gandesc cum va fi acest loc? Cum il voi transforma? Voi reusi?

 

 

8 Comments
  1. Foarte interesant subiectul, cred ca prinde bine tuturor, fiecare are acasa un birouas, al meu chiar are nevoie de organizare, asa ca astept cu interes foiletonul!

    • Bine ai venit in vizita, Edith! Imi pare bine sa comunic cu cei care ma citesc si sper sa aduc informatii utile.

  2. Succes la treaba !

    • Multumesc, Dani, asemenea! Subiectul organizarii gradinii va fi abordat in curand.

  3. Spor! Astept cu nerabdare etapele urmatoare 🙂
    te-ai gandit vreodata sa organizezi si spatiile altora?

  4. imi plac mult birourile tale! Eu am unul singur pe care il impart cu scolarita mea si inca cate unul organizat ad-hoc prin diferite colturi ale casei.

    • Multumesc!
      Ei, cu acestea organizate ad-hoc e distractia mai mare! Nu trebuie decat un blat, restul se poate improviza. Voi mai scrie despre birouri si despre organizarea lor multe lucruri.

Leave a Reply