Spring tablescape

 

Se apropie lasatul secului si as fi vrut sa aranjez o masa plina de culoare, in ton cu bucatele bogate de  dinainte de post, cu toate carnavalurile de pe toate meridianele, Mardi Gras etc, etc. Intr-un fel sau altul, oamenii sarbatoresc de milenii sfarsitul iernii, sfarsitul conservelor din camara, sfarsitul perioadei de repaus inaintea lucrarilor agricole de primavara.

Mi-am dorit de mult timp ca masa in aceasta perioada sa fie colorata intens, ca penele unui paun… dar gerul de afara, dorul de flori si de verde, mi-au facut gandurile si dorintele sa alunece catre un altfel de aranjament.

Astazi am fost la florarie si nu am rezistat unor trandafiri delicati. Cu ei in brate, m-am intors acasa pornita sa aranjez o masa suava de primavara. O masa care sa combine ascetismul naturii de acum cu reveria unei veri indepartate.

Ajunsa acasa, am inceput prin a compune un mic buchet.

Este atat de usor de realizat acest centru de masa! Se porneste de la o cupa de sampanie in care se aseaza burete pentru flori. Acesta se imbiba cu apa, se taie scurt tulpinile florilor si se infig in burete.

 

Masa de primavara 1

 

Am folosit cativa trandafiri mari si unul tip floribunda, cu flori multe si mici. Am adaugat in final cateva ramurele de liliac, din cel care inverzise in casa, dupa cum am scris aici.

 

Spring tablescape

 

Si mai aveam eu ceva in minte! M-am dus in curte si am cautat in lemnele taiate toamna trecuta. Am ales niste crengi de vita de vie Campsis (trompeta urcatoare) si le-am cioplit pana cand am ajuns la o forma care mi-a placut.

Crengile si buchetul au devenit centrul de masa.

 

Spring tablescape

 

Restul mesei nu a facut decat sa urmeze ideea centrului: austeritate data de albul damascului si servetelor, raceala de afara oglindita de farfuriile suport din sticla si de paharele simple de cristal, dar si eleganta si rafinament la care contribuie farfuriile din portelan fin bordate cu auriu.

 

Spring tablescape

 

Postez acum acest articol, poate va fi o sursa de inspiratie pentru cei care vor sarbatori acasa si imi cer iertare musafirilor mei carora le-am deconspirat masa de duminica!

 

Spring tablescape

 

O alta masa de primavara o puteti gasi aici.

 

Spring tablescape

 

 

Spring tablescape

 

 

Spring tablescape

 

 

8 Comments
  1. Foarte frumos!!!

  2. Rafinat si dulce!

  3. Superb ! Trandafirii sunt perfecti printre ramurile uscate de vita de vie. Nu ne spui si meniul ? La mine masa festiva va fi luni 🙂

    • Meniul va fi simplu si gustos 🙂 Nu am mai scris retete de mult timp. Poate ca ar fi cazul sa reincep, macar pentru a arata prezentarea lor.

  4. ce aranjament reusit.O masa de primavara,de sarbatoare…hmmmm atat de frumos

    • Mi-a fost atat de drag incat il mai am si acum pe masa. Cu doua pasari micute care stau pe el!

Leave a Reply