Daca m-ati urmarit pe Pinterest, ati observat ca am postat recent mai multe decoratiuni pentru sarbatori. Am cautat proiecte pentru Craciun care sa arate bine si sa fie convenabile. Voi scrie cateva articole in care sa  le descriu pe cele care mi-au placut cel mai mult si care s-au materializat in obiecte reusite.

Paper star

Astazi ma voi referi la stelele din hartie.

Anul trecut am realizat niste stele uriase si spectaculoase din hartie colorata; poate va amintiti. Cititi despre ele aici.

De-abia astept sa le agat prin casa si in acest sezon!

stea de hartie 2

 

Dar sa vedem cu ce imbogatim colectia anul acesta:

Din hartie obisnuita, de cadouri, cartonata, de ziar sau revista – stelele pe care le voi prezenta sunt foarte decorative.

Pot impodobi bradul, masa festiva sau un colt al casei.

In varianta in care vreti sa cheltuiti ceva bani, gasiti la Lidl hartie cartonata 3D Star Craft Set. (In pachet este un alt model de stea, mai complicat). Dintr-un pachet ies patru stele de-ale noastre.

hartie craft

In varianta free, orice alt tip de hartie (cu tinuta) de prin casa este potrivita.

 

Pentru realizarea unei stele este nevoie de 8 patrate cu dimensiuni identice. Eu am folosit pentru toate modelele patrate cu latura de 15cm.

Ele se pliaza ca in fotografii:

pliaj1pliaj2pliaj3pliaj4pliaj5pliaj6

Atentie mai sus, la ultimele doua pliaje, sa se realizeze de-a lungul laturilor mici ale triunghiurilor care formeaza varful.

Intoarceti foaia.

foaia intoarsa

Si pliati pe una dintre liniile formate, asa cum arat mai jos.

pliaj7

In aceasta faza aveti grija: pliati in doua varful de dimensiuni mai mari, il tineti strans intre degete si trageti varful scurt.

In final va arata asa:

colt de stea la final

 

Repetati operatia de inca 7 ori.

Cele 8 varfuri se imbina foarte usor; trebuie doar putina atentie.

Varful mare va fi vizibil si va imbraca varful mic.

Se aseaza cele 8 colturi unele langa altele si varfurile mari se desfac ca sa fie mai usor la asamblare.

Varful mic al unui colt de stea se plaseaza intre foile desfacute ale varfului mare al coltului anterior si se ambaleaza cu laturile acestuia. Se continua la fel cu toate celelalte.

Practic, varfurile mici captusesc varfurile mari al stelei. Astfel, aceasta capata volum si stabilitate.

imbinare colturi

 

Veti observa ca toata constructia este foarte solida si steaua poate fi manevrata , agatata, aruncata fara sa se desfaca.

Stelele din hartie cartonata arata profesional, dar si cele din hartie de cadouri, ca cea cu inimioare din fotografie, sunt foarte aspectuoase.

(Sper ca vechiul meu sfat de a pastra toate ambalajele de la cadouri a fost urmat si acum aveti material pentru stele de toate culorile si imprimeurile!)

Paper star

Daca fotografiile nu va ajuta prea mult, va recomand pe youtube “Stern mit 8 Spitzen von Paolo Bascetta”.  Modalitatea de a realiza colturile stelei este usor diferita, dar rezultatul este acelasi.

O stea se realizeaza cam in 20 de minute.

Spor la lucru!

 

7 Comments
  1. Arata foarte bine! Eu am tot incercat sa fac German stars, am fost si la un workshop, am si filmat si tot ma impotmolesc. Dar p-astea le mai incerc o data, dupa tutorialul tau de aici.

    • Se fac foarte usor, dar trebuie sa te prinzi de vreo doua “subtilitati”. Daca nu le-am explicat suficient de clar si mai este nevoie de clarificari, le voi da.
      Cu adevarat, arata profi!

  2. Sunt superbe si cele de anul trecut si acestea… si usor de realizat 🙂
    Si dau o nota atat de personala casei 🙂 Abia asteptam sa vedem ce decoratiuni mai ai pe lista 🙂

  3. Splendori in … pomul de Craciun 🙂

  4. foarte frumos

Leave a Reply