Simple vase decorate pentru Craciun le vor da camerelor un aer de sarbatoare.

Elegante sau rustice, decorative sau practice, iata cum se pot aranja:

Christmas craft

In bucatarie, pe masa – un aranjament asortat in culori profunde si calde: un vas de lemn in care am asezat bucati de scortisoara prinse cu funde rosii, conuri aurite, globuri de un rosu vibrant, un bulgare din organza, frunze de dafin aurite.

Christmas

Pe insula din bucatarie sta in permanenta o tava din maiolica de Deruta, cu fructe pe ea. O vedeti aici.

Pentru ca nu este foarte potrivita in decor de iarna, dar nici nu am vrut sa renunt la ea, am acoperit-o cu ramurele de tuia, iar pe ele am aranjat fructele. Ca sa realizati turnul de fructe, este necesar ca ananasul sa stea pe un pahar.

 

Christmas craft

Pe hol, intr-un vas de sticla cu model auriu, se afla nuci si foi de dafin aurite, felii de portocala, conuri si mici ornamente.

Christmas

In biblioteca, un vas vechi metalic este aranjat cu tuia si cu nuci.

Aceasta arata ca nu trebuie sa cheltuim nimic daca bugetul nu ne permite.

In magazine, toate obiectele pentru Craciun sunt foarte scumpe si recunosc ca si eu am pus mana pe multe, dar m-am speriat de preturi si le-am pus la loc pe raft.

Christmas

In sufragerie, intr-un vas rosu de la Ikea, se afla mici dulciuri ambalate frumos, printre bobite rosii decorative pe care le folosesc la aranjarea meselor in aceasta perioada. Vasul este asezat pe o farfurie cu desen vesel de la Villeroy &  Boch pe care am primit-o in avans de la Mos Craciun. Iti multumesc inca o data, Mosule! Se pare ca am fost destul de cuminte anul acesta!

Christmas

Si in baie este nevoie de o ambianta placuta. O baie fierbinte privind pe fereastra fulgii de nea cazand sau viscolul este una din marile mele placeri pe timpul iernii. O tava ornata cu tuia si in care sa se afle sare de mare si lavanda uscata numai bune de presarat in apa, dau un aer de spa camerei.

Toate aceste aranjamente sunt in continua transformare (mai ales fructele si dulciurile!) pe toata perioada sarbatorilor.

 

 

6 Comments
  1. M-am gandit eu ca la tine sigur gasesc ceva dragut pentru impodobit casa… Foarte bune ideile tale, mai ales ca nu costa bani. Pe langa faptul ca sunt foarte scumpe, mai e si problema depozitarii lor in restul anului. Mie nu prea imi mai ajung dulapurile, si ma gandesc ca nu sunt caz singular. Oricum, faptul ca iti folosesti imaginatia si ornezi in felul asta, este si un lucru foarte placut, in comparatie cu scoaterea dintr-o cutie a unui aranjament. Si eu am cateva ornamente cumparate mai demult, si impreuna cu ele gandesc an de an alte aranjamente, ajutandu-ma de brad, iedera, conuri sau crengute de macese. Bradul l-ati ornat?

  2. Sarbatori fericite Pusi!
    Ce aranajmente deosebite si ce simplu de facut!
    ganduri bune
    Stella

  3. Frumoase si inspirate aranjamente!
    Cred ca sint o sursa de inspiratie pentru multe persoane!
    Astept cu nerabdare alte articole!
    Spor la treaba!
    Te pup,Lenti

Leave a Reply