Organizati frigiderul

Asa cum scriam si in Frigiderul-minune, designerii acestor electrocasnice nu au gasit solutii pentru organizarea interiorului lor.  Rafturile sunt insuficiente chiar la frigiderele de mare capacitate, cosurile de fructe si legume sunt incomode. De-abia la acel model au schimbat in mod dramatic arhitectura sa, astfel ca devine mult mai simplu si mai rapid de accesat orice aliment. Dar este un model disponibil doar pe piata americana, foarte scump inca si cine stie cand va deveni accesibil.

Chiar la un frigider obisnuit, cu cateva idei, se pot mari suprafetele de asezare si se pot ordona lucrurile din interior pentru a manevra cu usurinta mancarea stocata.

Cele cateva rafturi ale frigiderului se suplimenteaza cu polite mai inguste. Vasele inalte se aseaza in fata politei.

cutie cu borcane de mustar

Alimentele de acelasi fel (mustar, ketchup, branzeturi ambalate) se sorteaza in cutii.

Mancarea pregatita se rastoarna in caserole (una sau mai multe) care se incalzesc apoi usor la microunde. Acestea se pot stoca  suprapuse. (Nu orice fel de plastic se poate folosi pentru incalzirea mancarii la microunde – vezi articolul: Cuptorul cu microunde, in care se dau detalii).

Sertarul din frigider se foloseste pentru produse mici ambalate.

Lipseste de aici un suport pentru sticle (nu am gasit inca ceva potrivit), pentru ca vara numarul sticlelor din frigider creste semnificativ si spatiul destinat lor de pe usa frigiderului devine insuficient.

Daca tot vorbim de organizare, sa ne referim si la modelele moderne cu calculator incorporat. Mi se pare atat de greoi sa introduci numele alimentelor, de parca ar fi un depozit urias in care altfel te-ai pierde. Chiar daca este prevazut cu un cititor de coduri de bare, din acesta reiese denumirea articolului si producatorul, nu si data de expirare, care trebuie introdusa separat. Cred ca tehnologia trebuie sa ne simplifice viata si nu invers, asa ca mi se pare o complicatie fara rost un astfel de adaus.

2 Comments
  1. faina ideea de a tine intr-o cutie.
    Eu nu am asa multe caserole si borcane, in frigider de obicei am oalele cu mancare, si legume, care le tin de obicei in pungi sau caserole inchise (sa nu se ofileasca) si cele 2 cutii de jos nu imi ajung la cate legume avem, asa idea ta o preiau si o sa adaug inca una, unde as putea portiona ingredientele pt salata urmatoare.

    • E excelenta ideea cu portionarea pentru salate; se castiga timp si se pot face chiar mai multe portii!

Leave a Reply