Crema la pahar, in straturi

crema la pahar

 

O data cu venirea primaverii, dulciurile vor sa scape de consistenta, sa devina mai racoroase, pentru a ingheta de-a dreptul mai spre vara!

Masa de Paste fiind servita intr-o zi calduroasa, ce putea fi mai placut decat sa savurezi o crema la pahar?

M-am gandit sa o realizez in mai multe straturi si sa o ornez cu iepurasi si oua de ciocolata, in ton cu sarbatoarea.

 

crema la pahar

 

Stratul de baza este crema mea la pahar cea de toate zilele, ca sa zic asa, cea a copilariei mele, o crema pe care o fac rapid si care se mananca la fel de repede.

Pentru aranjamentul de azi am renuntat la portocala confiata si la frisca. E partea mai densa si usor amaruie din combinatie.

 

Reteta de cacao (6 portii):

√ 1l lapte

√ 3 linguri amidon

√ 2 linguri cacao (trebuie cernuta, sa nu formeze cocoloase)

√ 7 linguri zahar (o lingura in plus fata de original).

Se amesteca ingredientele solide cu laptele rece, apoi se aseaza pe foc si se amesteca incontinuu, pana crema capata consistenta. (E atat de simplu, incat nu as cumpara niciodata prafurile acelea la pachet.)

Se lasa apoi putin sa se racoreasca, apoi se imparte in 6 pahare. Nu trebuie sa se intareasca in oala. Paharele se acopera cu folie si se pastreaza minimum 2 ore la frigider.

Se continua cu al doilea strat. Pentru acesta am ales crema de tiramisu, modificata putin; ea aduce dulceata si delicatete desertului.

 

Crema cu mascarpone:

√ 250g mascarpone

√ 3 galbenusuri

√ 100g zahar pudra

√ 1 lingura de lapte

Galbenusurile se bat cu zaharul la mixer pana se albesc. Branza mascarpone se amesteca, daca este prea tare, cu o lingura de lapte, apoi se adauga in crema.

 

Nu mai ramane de adaugat decat decorul: iepurasi si oua de ciocolata Lindt.

Multumirea unui bucatar, a unei gazde, este sa auda sunete de uimire la vederea unui preparat. Eu am avut o asemenea bucurie de aceste sarbatori.

Crema la pahar a fost foarte dulce si la propriu, si la figurat!

 

crema la pahar

 

NOTA:  Se poate broda pe aceasta tema la infinit:

– straturile pot fi: de spuma de capsuni sau de alte fructe de padure, de crema de vanilie, crema mocca etc.

– ornamentele pot fi: fructe de padure,  flori mari de ciocolata (se gasesc in magazine), forme realizate din marzipan sau ciocolata.

 

 

9 Comments
  1. Confirm ca este absolut delicioasa.

  2. Mersi, Dana! Urmareste Outdoor pe Pinterest.

  3. Arata minunat… Ramîne de încercat. Dar ce ne facem cu regimul în prag de vara ?

  4. Crede-ma, sunt in mare suferinta pentru ca am redus cantitatea de dulciuri. 😉

  5. Arata super-bine! Imi ploua in gura, mai ales ca de vreo doua zile am o pofta nebuna de dulce. Eu, ca sa ma scuz, spun ca se regleaza glicemia… :) Si cu capsune cred ca este foarte buna. Neaparat o voi incerca, poate chiar in weekend.

    • Piure de capsune, o crema pe baza de mascarpone (sau frisca), cateva capsune intregi ca decor… intr-un pahar transparent, sa se vada frumusetea straturilor. Cred ca e un desert mai sanatos si mai simplu decat o prajitura sofisticata.
      Week-end placut si cu spor!

  6. Scuze, revin! Uitandu-ma si salivand la creme am uitat de flori. Foarte vesel si frumos buchetul!

  7. Va fi trecuta cu siguranta in lista de meniu pentru Bucuresti!
    Sigur lui Andrei o sa-i placa foarte mult!
    Te pup!

    • Inlocuieste cu succes inghetata, asa ca e mai simplu pentru tine!
      Un week-end frumos iti doresc!

Leave a Reply