Inimi dulci pentru sarbatorile ce vor veni

Am scris acum cateva luni despre formele pentru dulciuri de la Lidl.

Cand am cumparat tavita de silicon cu forme de inimioare, am avut ceva in gand.

Dar lucrurile nu au decurs chiar asa de usor. Reteta pe care o gasisem pe net a esuat si am crezut, la un moment dat, ca nu voi mai scrie acest articol. Am cautat alte solutii si am reusit sa obtin inimioarele dorite.

In fine, totul e foarte simplu. Am folosit:

 1/2 cup zahar tos (reteta e americana si am pastrat sistemul lor de masurare)

 1 lingurita (masura) de apa

 colorant alimentar (optional).

Nu trebuie folosita apa decat pentru a umezi zaharul; daca e prea multa, il va dizolva.

Colorantul e optional, dar arata bine inimioarele colorate, nu? Se folosesc doar doua-trei picaturi, pentru ca pigmentul e foarte puternic. Puteti adauga, in caz ca va doriti o nuanta mai intensa.

Amestecati cateva minute cu o furculita, pana ce culoarea se omogenizeaza.

Umpleti locasurile formei si apasati puternic, ca sa nu ramana goluri in forma.

Introduceti la cuptor, la 125°C, timp de o ora.

Lasati sa se racoreasca si apoi impingeti in sus inimioarele.

In prima serie, de culoare roz, am folosit cantitatile la jumatate, dar, frustrata de modul de realizare initial (care era eronat), pentru a doua serie am dublat reteta. Tocmai bine pentru a umple aproape toate locasurile.

De aceasta data m-am jucat cu culorile: am amestecat rosu cu albastru, obtinand aceasta nuanta de mov.

Am folosit doua tipuri de colorant alimentar: prima data de la Coseli si a doua oara culori Schwartau.


Arata foarte bine si mi-a trecut supararea initiala, asa ca mi-am preparat un ceai in cinstea lor.

De Valentine’s Day vor completa tocmai bine decorul.

 

 

10 Comments
  1. Frumoase si pretioase inimioare iar prezentarea lor finala este rafinata
    Te pup

  2. Te pup si eu; iti pregatesc un pachetel.

  3. Ce frumoase sunt, mai ca-mi vine sa intind mana sa iau cateva :)

  4. E foarte usor sa le faci; o data ce stii procedura corecta 😉

  5. Foarte frumoase sunt.Doar ca mi-e teama sa nu devin dependenta de ceai daca am asa inimioare frumoase alaturi…………sau s-ar putea sa nici nu le pun in ceai,de mila sa nu se topeasca 😛

  6. Daca socotesti cat costa si cat de usor se fac, ajungi la concluzia ca e mai bine sa faci cuburi de zahar acasa!

  7. Foarte dragute. Zilele trecute ma gindeam la cuburile de zahar in forma de carti de joc de acum citiva ani.

  8. Bine ai venit pe blog, Dana!
    Acum pot face acasa toate modelele si culorile de cubulete de zahar. Totul depinde de formele de silicon disponibile, dar se pot face, pur si simplu, si prin taiere cu cutitul!
    Mai am niste idei simpatice 😉
    Te mai astept!

  9. Foarte dragute si romantice! Si merg perfect langa o ceasca de ceai. Daca le ambalezi dragut, poti sa le faci si cadou – cred ca oricine s-ar bucura. Oare in loc de colorant se poate folosi piure de capsuni sau sirop de trandafiri?

  10. Sa stii ca am avut o retinere in privinta colorantului. Eu m-am gandit la suc de sfecla, dar nu am incercat; nu stiu daca merge.
    Apoi, cand am stat sa socotesc la cate prostii colorate cumparam din magazine, doua-trei picaturi nu pot dauna atat de mult.
    In privinta cadourilor, am deja o lista 😉

Leave a Reply