Dupa ce toate urmele sarbatorilor de iarna dispar, casa ramane destul de trista. Am fost obisnuiti cateva saptamani cu globuri si  lumini stralucitoare pretutindeni.

Cateva semne ale primaverii trebuie sa apara, iar daca ele se codesc si nu prea vor, vrem noi!

Una din piesele de mobila din hol, asezata aici provizoriu (pana ce voi gasi exact ceea ce doresc pentru acest loc) s-a golit complet. Este cumparata de la Ikea si, pentru ca s-ar potrivi mai bine intr-o sera dichisita, mi-a venit ideea sa o transform intr-o mini-gradina.

Primulele sunt cele mai ieftine flori de pe piata acum. Le caut in fiecare an pe cele galbene si le includ in aranjamente proaspete.

Asa aratau acum un an, asezate intr-un vas rotund de panetonne.

Aflati cum am realizat acest mic aranjament aici.

Anul acesta am folosit cosulete de flori primite: am asezat ghivecele de primule pe bureti de flori, ca sa le inalt, am pastrat cateva frunze care ramasesera verzi si am adaugat ramurele din gradina.

 

Un loc potrivit si pentru cateva ghivece cu mirodenii. Am semanat rozmarin, ceapa de tuns, busuioc si cimbru si le-am acoperit cu clopote pastrate de la bomboanele Ferrero Rocher.

 

Un fluture verde a poposit pe o floare.

 

Am adaugat o tava si doua lingurite de alpaca, pe care doar le pastrez si, bineinteles, nu le folosesc la masa, doar pentru a completa decorul.

 

Cu lingurite de alpaca (protejate de plastic impotriva coroziunii), am decorat si ghivecele de mirodenii. Sunt  pe post de suporturi pentru etichete.

 

Am gasit motiv sa mai adaug verde tabloului, mascand cleiul ramas de la fundele de pe clopote cu fasii de funde, taiate in zig-zag.

 

Verde in toate nuantele si galben, o combinatie optimista.

Vasul de flori in forma de stropitoare ne aminteste ca ne vom bucura in curand si de lalele.

Iar muschiul pe care l-am luat aproape inghetat din gradina si-a gasit locul intr-o untiera. Sper ca la caldura camerei sa se invioreze si sa arate mai bine peste cateva zile.

Pietricelele verzi completeaza ansamblul.

 

La intrarea in casa te intampina aceasta gradina vesela.

Si iar am plecat doar de la trei ghivece mici cu primule galbene. Restul il reprezinta obiecte pe care le aveam deja.

Sper ca va fi foarte frumoasa gradinita mea cand vor inverzi toate ghivecele.

 

 

 

7 Comments
  1. Of ce pofta de primavara mi-ai facut, abia astept si eu sa-mi infloreasca primulele, aveam una mare pe care am despartit-o in toamna in trei, tot asa galbene ca ale tale.

  2. Eu nu le pastrez dupa ce se ofilesc; ai vreo metoda sa le mentii peste an?

    • Eu le-am schimbat ghiveciul, le-am pus putin pamant de gradina si gata. Peste vara le ud regulat si in primavara urmatoare infloresc din nou. Eventual le poti pune in gradina dupa ce se ofilesc.

  3. Sa turbe frigul asta in galbenul primulei!

  4. Ne incurajam cum putem 🙂

  5. E incredibil ce ai facut cu doar cateva lucruri din casa – fiecare din noi avem cosulete si diverse ghivece decorative, trebuie doar ideea. Iar acum pare simplu.

  6. Mersi, Andreea. Imi place ca facem schimb de idei.

Leave a Reply