Fie ca notam pe calendar, in carnetul de notite, pe un colt de hartie sau pe un post-it, simtim nevoia uneori sa ne disciplinam gandurile si sa stabilim o ordine in ceea ce facem in viata de zi cu zi. In graba cu care ne traim viata e foarte greu sa mai tinem minte toate amanuntele unei anume activitati si ajungem sa uitam uneori lucruri esentiale.

De ce nu am apela atunci la scheme clare pe care sa le scriem ordonat, sa le pastram si sa le folosim de cate ori acea situatie pentru care le-am creat o cere?

A introduce ordinea cand naturala e tocmai starea de dezordine nu e tocmai facil si placut, dar odata ce este realizata schema optima pentru fiecare caz, viata devine mult mai simpla. De ce sa cauti un lucru cand ar trebui sa ai un loc special amenajat pentru el? De ce sa-ti strici concediul doar pentru ca ai uitat sa verifici ceva la plecarea de acasa? De ce sa te intorci la magazin pentru ca nu ai cumparat tocmai acel lucru de care aveai neaparat nevoie?

Timpul irosit in astfel de situatii poate fi mult mai bine folosit facand ceva placut. Ca sa nu mai vorbim de stres.

Am realizat formulare pentru multe situatii, formulare care nu sunt perfecte pentru ca nu se pot mula pe fiecare personalitate. De aceea au spatii libere lasate pentru completari ale fiecaruia. Plecand de la ele va puteti realiza propriile liste.

Pot spune in final ca multe dintre ele va vor deveni aliati de nadejde in lupta cu haosul, cu timpul, cu supraaglomerarea.

 

 

 

Leave a Reply