Miresmele sarbatorilor de iarna

Uitati de parfumurile sintetice!

Sarbatorile de iarna trebuie sa miroasa a scortisoara, portocale, cuisoare, mere coapte. Painea de casa, prajiturile, cozonacii dau arome minunate si creeaza atmosfera idilica a Sarbatorilor.

 Parfum de portocale

De cate ori vreti sa aveti casa inundata de miros de portocale procedati astfel:

Taiati felii de portocale si tineti-le la cuptor la temperatura minima timp de 90 minute. Apoi opriti cuptorul si deschideti-i usa.

Mere coapte

La fel, merele coapte miros minunat si sunt delicioase. Scobiti-le cu un cutit special mijlocul (fara a patrunde pe partea cealalta), umpleti-l cu cateva bobite de dulceata de visine, un strop de unt si scortisoara, asezati-le in tava impreuna cu felii de gutui.

 

Aranjament cu mirodenii

Lasati la uscat felii de portocale pregatite ca mai sus. Asezati-le impreuna cu batoane de scortisoara, frunze de dafin (pe care le puteti vopsi in auriu pentru aspect festiv), nucsoara, anason, conuri de brad.

Vin fiert

Vinul fiert este un deliciu in serile geroase de iarna. Folositi bete de scortisoara, cuisoare, anason, cardamon si zahar pentru aromarea acestuia.

Leave a Reply